La Vanguardia (Català-1ª edició)

Passada de Piqué a Depay

El central es rebaixa el sou i el Barça pot inscriure l’holandès per al debut

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

El Barça torna al Camp Nou. No hi juga des del 16 de maig. Va ser contra el Celta, el Barça va perdre 1-2. Messi va marcar el gol blaugrana. Ningú no sospitava que aquell acabaria sent el seu últim partit amb la samarreta del Barça. Ni ell mateix. Ningú tampoc no intuïa que des del 7 de març del 2020 l’estadi estaria tancat al públic durant 17 mesos. L’últim partit prepandèmi­a, amb 77.000 espectador­s, va ser un Barça-Reial Societat. Se’l van emportar els locals. Amb gol de Messi.

Aquesta tarda torna l’afició al coliseu barcelonis­ta, amb un màxim de 22.000 seguidors, i l’únic que se sap del cert és que no marcarà l’argentí, ja jugador del PSG.

Sense el deu, per al buit del qual no hi ha antídot a curt termini, el primer pas de gol de la Lliga el va fer Gerard Piqué quan la pilota encara no havia començat a rodar per a l’equip de Ronald Koeman. El defensa, que ja va renovar la temporada passada a la baixa, va acordar abaixar-se el sou “substancia­lment”, segons va anunciar textualmen­t el club. Amb el gest de Piqué, el Barça aconseguia alliberar prou massa salarial per poder inscriure més futboliste­s. Els escollits van ser Memphis Depay, Eric Garcia i el davanter del filial Rey Manaj.

El problema és que hi va haver i hi haurà suspens fins al final.

Segons LaLiga, el club blaugrana va anunciar la inscripció –al matí, poc abans de la roda de premsa de Koeman– abans d’enviar la informació a l’associació, a la tarda. Durant hores el debut de l’ex del Lió i l’ex del City va estar en l’aire. Un sainet prescindib­le que va acabar amb l’holandès inscrit a les 22.41 hores. El vistiplau a la fitxa del català no arribarà i s’haurà d’esperar a avui.

Ara la intenció del Barça és tancar noves adequacion­s amb Busquets i Jordi Alba, que segons l’entitat estan mostrant una predisposi­ció “total i absoluta”, abans del tancament del mercat per inscriure Kun Agüero.

L’entrenador va agrair el favor al defensa central. “Sabem perfectame­nt la situació econòmica

 ?? XAVIER CERVERA ?? Gerard Piqué felicitant Riqui Puig i Memphis Depay en el trofeu Joan Gamper, l’últim assaig del Barça abans del debut a la Lliga
XAVIER CERVERA Gerard Piqué felicitant Riqui Puig i Memphis Depay en el trofeu Joan Gamper, l’últim assaig del Barça abans del debut a la Lliga

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain