La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una estrena plàcida i senzilla

Amb molt poc, dos gols de Benzema, un de Nacho i un altre de Vinícius, el Madrid va debutar amb victòria contra un Alabès innocent que va demanar penal per mans de Lucas Vázquez amb 0-0

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

El Reial Madrid va tenir una estrena molt plàcida a la Lliga 20212022 contra un Alabès inofensiu i molt innocent a qui se li va acabar la resistènci­a al descans. Quatre gols a la segona part, amb un Benzema inspirat, autor de dues dianes, van donar els tres primers punts al conjunt blanc, que va mostrar solidesa i molta efectivita­t en la rematada.

El primer Madrid de la temporada va mostrar una aproximaci­ó del seu onze de gal·la, en què faltaven peces notables com Kroos, Mendy i Carvajal, tot i que va poder exhibir el seu nou trident ofensiu –el més amenaçador sense el desitjat Mbappé–, amb el retornat Gareth Bale per la dreta, l’incombusti­ble Benzema pel centre i el rehabilita­t Hazard per l’esquerra. Al mig del camp Ancelotti va formar un trio sòlid amb Casemiro, Modric i Valverde, i a la línia defensiva va girar full de Ramos i Varane amb Militão i Nacho a la parella de centrals, Lucas al lateral dret i l’únic reforç, Alaba, es va estrenar al carril esquerre per les baixes de Mendy i Marcelo.

Va començar sent un Reial Madrid molt trotador, intens, que exercia la pressió alta amb alegria, conqueria terreny sense pilota i la tocava amb paciència, però mancat de recursos per buscar el gol, més enllà d’un reguitzell de xuts llunyans de Bale, Hazard, Benzema o Valverde. Tots desviats. Només en una ocasió al primer temps va combinar amb certa intenció en una passada picada d’Alaba a Hazard que el belga va rematar mansament.

El domini territoria­l i la possessió de la pilota del Madrid es van anar diluint amb el pas dels minuts. L’Alabès, ben posicionat al darrere, va prendre les mides als blancs i els va buscar les pessigolle­s a la contra. Com ara en una cavalcada d’Edgar (m. 42) amb un xut creuat. O en la millor ocasió vitoriana, i polèmica, que va néixer en una altra contra d’Edgar amb una centrada que va tocar les mans de Lucas Vázquez (m. 38) i va ser protestada com a penal. L’àrbitre, Soto Grado, va ignorar les reclamacio­ns i va obviar consultar el VAR. Segons la nova regla, l’acció hauria comportat penal, amb 0-0 i al caire del descans.

Quan més tocat semblava el Madrid, just de forces, el xiulet li va donar l’aire dels vestidors. I va reaparèixe­r fresc i precís. Una centrada de Bale, amb Benzema en posició antireglam­entària, va anar seguida d’un altre servei a l’àrea de Lucas Vázquez, Hazard la va tocar de taló per assistir de fantasia el francès i Benzema va deixar anar una volea que posava el 0-1. Era el primer xut a porta del Madrid.

Sense temps per refer-se’n, l’Alabès va encaixar el segon en una jugada que va néixer d’un córner. Modric va servir en curt, va posar una centrada mesurada a l’àrea petita, Nacho li va guanyar l’esquena a Martín al primer pal i va posar el peu per batre Pacheco: 0-2 al minut 56. El Madrid tenia a la butxaca els tres punts amb dos gols en dues rematades a porta. Premi a l’efectivita­t.

Amb el partit trencat i l’Alabès ja dessagnat, la sentència va arribar només sis minuts després, en una contra de Valverde, que va travessar el camp rival com si fos el menjador de casa, la va tocar enrere per a Benzema, que va xutar al cos, ell mateix va recollir el rebot i va rematar en semierrada per fer el 0-3. A Carlo Ancelotti, impassible mastegant xiclet a la banqueta, no se li van immutar ni les celles.

Ni tampoc ho va fer l’1-3. El gol de l’honor dels vitorians va arribar amb el partit sense guió en una pilota llarga per a Guidetti: Nacho la va deixar passar, la cessió de Militão es va quedar curta i Courtois va haver de fer caure el davanter. Joselu va marcar amb un xut sec ajustat.

Vinícius, que va substituir Hazard, va arrodonir la golejada de cap al minut 92.c

Una mà de Lucas Vázquez abans del descans no va requerir ni la consulta al VAR per l’àrbitre