La Vanguardia (Català-1ª edició)

Håland arrasa en l’estrena a la Bundesliga

- FUTBOL

Erling Håland es va exhibir en l’estrena a la Bundesliga. El davanter noruec va marcar dos gols i va repartir tres assistènci­es en la victòria del Borussia Dortmund contra l’Eintracht Frankfurt (5-2). La golejada no va servir als de Marco Rose per posarse al capdavant de la classifica­ció. El líder és l’Stuttgart, que va escombrar (5-1) el Greuther Fürth. / Redacció

És igual l’any. Ja sigui 2019, 2020 o 2021. La Vuelta és en un bucle del qual no pot sortir. No importa que es corri a finals d’octubre o a mitjans d’agost amb una calor abrasadora. El mallot vermell té amo. La cursa va començar a Burgos igual que va acabar a Madrid l’any passat, amb Primoz Roglic com a líder. És el cap des del primer dia. I ho va voler deixar clar. Ningú no és més feliç que ell quan no hi ha Pogacar.

L’eslovè, recent or olímpic en contrarell­otge a Tòquio, es va exhibir amb la bicicleta de cabra i la roda lenticular als set quilòmetre­s amb sortida i arribada a la plaça de la Catedral burgalesa. Havia de ser un aperitiu, però en va fer el primer mos. L’especialis­ta no va desaprofit­ar l’oportunita­t per infondre por, o com a mínim respecte, als seus rivals.

Va pujar l’alt del castell amb potència, va baixar amb estil i apurant, i al pla es va acoblar perfectame­nt. “Era curt, només eren set quilòmetre­s, però quan he entrat a la meta no em quedaven gaire forces”, assegurava un guanyador a qui li escau d’allò més córrer a les carreteres espanyoles. Ha guanyat sis etapes i ja ha vestit 26 dies el mallot de líder. Corre de groc al Jumbo, es vesteix de verd quan defensa el seu país, però és l’amo del vermell.

“Ja veurem si aguantaré el jersei fins al final. De moment, és un bon inici i toca gaudir-lo”, va raonar.

Si l’eslovè vol cedir el mallot té un aspirant que estarà desitjós. És Alex Aranburu, que durant molts minuts va ser el millor temps a la meta. Al final es va quedar a sis segons de guanyar. El d’Astanà és un home ràpid que pot intentar guanyar a l’arribada de Burgos d’avui.

Entre els favorits, va destacar el bon rendiment d’Enric Mas, que va perdre 18 segons amb Roglic però que va estar millor que Carapaz (a 25s), Bernal (27s) i el seu propi company, López (21s).

A l’altra punta, Mikel Landa, home d’extrems. L’escalador va sortir malparat i es va deixar 39 segons amb Roglic. El cap de files del Bahrain no va tenir ganes de recordar les seves caigudes i es va passar de previngut. “Sobretot als revolts he anat amb molt de compte. No tinc ganes de repetir tot el que he passat”, reconeixia a la meta.

Això sí, el seu mal inici no li treu la son ni l’optimisme. “Al meu cap hi ha el podi i guanyar una etapa”, confessava. Però, per damunt de tot, només demana que el respecti la sort, poder competir de tu a tu amb els altres candidats. “Vull arribar a Santiago amb la sensació que ho he pogut donar tot”. Demà arriba el seu terreny.c

L’especialis­ta eslovè va guanyar la seva sisena etapa en tres anys i va ser capaç d’endossar 39s a Landa

 ?? INA FASSBENDER / AFP ?? Håland va signar un doblet
INA FASSBENDER / AFP Håland va signar un doblet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain