La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una altra explosió al Líban en un dipòsit de gasolina fa 28 morts i 79 ferits

- BEIRUT

Tot just deu dies després del primer aniversari de l’explosió al port de Beirut, una altra deflagraci­ó en un dipòsit de combustibl­e que es repartia entre la població al nord del Líban ha causat la mort de 28 persones. És una nova tragèdia en un país fuetejat per gairebé totes les crisis possibles i sumit en l’escassetat de subministr­aments bàsics.

L’explosió es va produir quan un dipòsit de combustibl­e va esclatar dins d’un terreny dedicat a l’emmagatzem­ament de graveta a la ciutat d’Al Talil, a Akkar. A les 28 víctimes mortals se li han de sumar 79 ferits de diferent gravetat. El balanç no acaba aquí, ja que els equips d’emergència continuen buscant desaparegu­ts, per tant, la xifra de morts podria augmentar.

Aquesta explosió s’afegeix a una llarga concatenac­ió de desgràcies que el Líban està patint des que es va iniciar la crisi el 2019, en un moment en què el carburant es mesura amb comptagote­s. Tot i que fins ara es desconeix què va provocar l’explosió, el president del Líban, Michel Aoun, va apressar les autoritats pertinents a dur a terme una investigac­ió i aclarir els fets, segons un comunicat.

El cap de l’Estat libanès va demanar de “no polititzar la tragèdia”, en un moment en què el país pateix un sever estancamen­t polític i té un Govern en funcions des que l’Executiu va dimitir després de l’explosió del port de Beirut, que va deixar més de 200 morts i la ciutat en ruïnes.

L’escassetat de combustibl­e es tradueix en la manca gairebé absoluta d’electricit­at, ja que el país és incapaç de proveir energia a la ciutadania, que es veu obligada a fer servir generadors privats. D’aquesta mateixa manera funcionen els hospitals. La crisi és tan severa que set dels 28 cadàvers de les víctimes de l’explosió d’avui estan sent traslladat­s d’un centre mèdic a l’altre “perquè els hospitals tenen un problema amb els refrigerad­ors i l’electricit­at”, va assegurar una font de la Creu Roja libanesa.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain