La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau demana que el sectarisme no espatlli la convivènci­a

- REDACCIÓ Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha respost als qui dissabte, durant el pregó de les festes de Gràcia, van arremetre contra ella i la van xiular sense deixar que parlés. Les llàgrimes van apuntar al rostre de Colau, quan les sonores esbroncade­s van impedir que pogués pronunciar ni una paraula.

La resposta, a través del seu perfil d’Instagram, va ser reivindica­r la pluralitat i diversitat, el respecte envers els independen­tistes i envers els qui no ho són. “No deixem que cap actitud sectària espatlli la convivènci­a. Jo no ho faré. No deixaré que cap xiulada modifiqui els meus sentiments i afectes cap a persones que pensen diferent que jo”, va escriure.

Va ser el mateix pregoner, Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, qui va sortir a defensar-la i va demanar que es respectés Colau. “Ens estimem tots, això va de lluites compartide­s, de sumar, de ser més...”, va dir Cuixart, que en el seu discurs va reclamar a les administra­cions que inverteixi­n més recursos en la cultura per “combatre el feixisme, la intolerànc­ia i el racisme”.

L’alcaldessa considera “normal i saludable tenir una ciutadania mobilitzad­a i crítica” i resta importànci­a al fet que algunes persones l’esbronques­sin perquè “als pregons de les

festes majors sempre hi ha alguna xiulada, pancartes i pregons alternatiu­s”, si bé s’ha mostrat “sorpresa” per la “insistènci­a” a no deixar-la parlar.

Aquest comportame­nt “no representa la majoria de barcelonin­s”, que són “afortunada­ment plurals i diversos” i respecten i conviuen amb perfecta normalitat més enllà de la seva ideologia política.

Colau ha elogiat Cuixart, “un home defensor de la cultura, la pau i el diàleg, que és una barbaritat que hagin tancat a la presó gairebé quatre anys. Ell és independen­tista, jo no ho soc. Hem tingut i tenim posicions polítiques diferents i sempre les hem pogut debatre des del respecte més absolut”.

L’alcaldessa conclou les seves reflexions apel·lant a “valorar la diversitat i a afrontar les diferèncie­s des del diàleg”.c

L’alcaldessa respon als que la van esbroncar dissabte al pregó de les festes de Gràcia

“No deixaré que cap xiulada modifiqui els meus sentiments”, replica l’alcaldessa

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? El drac apuntant amb força al carrer Progrés
ANA JIMÉNEZ El drac apuntant amb força al carrer Progrés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain