La Vanguardia (Català-1ª edició)

La policia desallotja dos botellots massius a Regencós i Torroella de Montgrí

- BARCELONA Agències

La pressió als municipis de la Costa Brava en què no hi ha toc de queda va continuar dissabte a la nit quan es van concentrar nombrosos grups de joves en boscos i platges. Els dos punts més calents es van situar al Baix Empordà. El primer, a Regencós, un macrobotel­lot de 500 persones reunides en una zona boscosa, amb alt risc d’incendi. El segon, a la platja de la Gola del Ter, situada al municipi de Torroella de Montgrí, un paratge protegit on van anar 400 joves convocats per WhatsApp.

Fonts de la policia catalana van indicar ahir que cap a les 2.20 de la matinada de diumenge van ser alertats que s’estava fent una festa multitudin­ària en una zona boscosa de Regencós, a prop de Begur. La patrulla que va anar al lloc va veure unes 500 persones de festa, fumant i bevent, i uns 200 cotxes aparcats.

Quan els assistents van veure la policia, van començar a increpar els agents i sacsejar el vehicle en què circulaven, i fins i tot un d’ells va llançar una pedra, que va impactar al sostre del cotxe. Aleshores es van mobilitzar quatre dotacions d’antiavalot­s ARRO i dues de trànsit, que van tallar l’accés al lloc de la festa. Els mossos van decidir no carregar ni dissoldre el botellot per evitar que hi hagués incidents, ja que es tracta d’una àrea de bosc amb alt risc d’incendi, i els participan­ts estaven fumant i consumint begudes alcohòliqu­es. Van aixecar una acta administra­tiva contra el propietari d’un dels vehicles, que tenia la música a tot volum, i van obrir diligèncie­s per investigar el que havia passat. El dispositiu dels mossos va durar fins a les 6 del matí.

L’alcaldessa, Pilar Labrador, va admetre que està desbordada pels esdevenime­nts i va criticar l’actitud dels joves, alguns de “bona família”, va assenyalar, als qui no “els importa pagar multes”.

Per la seva part, la policia local de Torroella de Montgrí va evitar una macrofesta que s’havia convocat per les xarxes socials a la platja de la Gola, un espai protegit situat a la vora de la desembocad­ura del Ter, entre les basses d’en Coll (Pals) i L’Estartit. Segons la policia, que hi va anar a les dues de la matinada, hi havia unes 400 persones reunides, moltes de les quals es van dispersar quan van veure els agents. Es va aixecar acta a diverses persones per infringir el toc de queda, fer botellots i consumir begudes alcohòliqu­es. Durant l’operació, que va durar fins a les 6 hores, la policia va confiscar begudes alcohòliqu­es, altaveus, una taula de dj i un generador elèctric.

Al mar també hi va haver trobades de joves, encara que de menys magnitud. A la cala del Golfet (Calella de Palafrugel­l), per tercer dia consecutiu, es van veure fondejades algunes embarcacio­ns, abarloades, sense respectar les mesures de seguretat marítima. En altres emplaçamen­ts la policia també va actuar sobre grups de vaixells reunits, com a l’illa de la reserva de s’Encallador­a, al cap de Creus, on és prohibida la navegació a menys de mitja milla.c

 ?? SALVEM EL GOLFET / ACN ?? Embarcacio­ns fondejades i abarloades a la cala del Golfet
SALVEM EL GOLFET / ACN Embarcacio­ns fondejades i abarloades a la cala del Golfet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain