La Vanguardia (Català-1ª edició)

Famosos a la passarel·la judicial

Els jutjats, escenaris de la premsa rosa

- ISABEL CLARÓS Barcelona

José Luis Moreno està sent un dels protagonis­tes de l’estiu. No només de les pàgines del cor o de les de televisió, sinó també de les de successos. Cada setmana apareixen noves dades sobre l’operació Titella, en què el ventríloc i productor audiovisua­l va ser detingut, a finals de juny, acusat d’estafa, falsedat documental i organitzac­ió criminal, com a presumpte capitost d’una trama de blanqueig de diner procedent del narcotràfi­c i el frau d’ajuts públics amb un complex entramat empresaria­l.

Moreno és l’últim d’una llarga llista de famosos que aquest 2021 han estat d’actualitat no per les activitats profession­als, sinó per delictes o problemes amb la justícia. Perquè d’algun temps ençà, els jutjats s’han convertit en un anar i venir de celebritat­s.

Fa només uns dies, Olga Moreno va ser notícia no només per haver guanyat Supervivie­ntes 2021, sinó perquè el jutge va desestimar un recurs d’apel·lació interposat per Rocío Carrasco per una demanda ja rebutjada el 2016. La filla de Rocío Jurado va considerar que vulnerava el seu honor una entrevista d’Olga Moreno i Antonio David Flores a la revista Semana amb aquest títol de portada: “Per als fills del meu marit no soc la seva mare, soc la seva salvació”.

L’ex-guàrdia civil també va passar fa unes setmanes pels jutjats per la demanda presentada contra la productora La Fábrica de la Tele per acomiadame­nt improceden­t. Mediaset va decidir prescindir d’ell per presumpta violència masclista, com va explicar la seva exdona Rocío Carrasco a la docusèrie. Precisamen­t mentre s’emetia Carrasco va anar als jutjats per una denúncia del seu exmarit per l’impagament de la pensió del seu fill David des del 2018.

A mitjans de juny Diego el Cigala va quedar en llibertat amb càrrecs després de ser detingut a Madrid per un presumpte delicte de violència masclista contra la seva parella a Jerez de la Frontera (Cadis). A començamen­ts de juliol va ser detingut a Marbella el cantant José el Francés per maltractam­ents a la seva exparella, però va ser posat en llibertat sense càrrecs.

L’enfrontame­nt que Kiko Rivera manté amb la seva mare, Isabel

Pantoja, va obligar la cantant a passar pel jutjat de Chiclana de la Frontera en qualitat de testimoni. El dj va denunciar el seu oncle Agustín per diversos delictes, com el de presumpta estafa.

Belén Esteban va perdre al febrer la demanda presentada contra ella per la periodista Ángela Portero. La col·laboradora de Telecinco li va haver de pagar 10.000 euros per vulneració al dret a l’honor i a la intimitat. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha desestimat un recurs de Miguel Bosé contra una multa de l’Agència Tributària per haver-se deduït despeses de les seves empreses que eren personals. Haurà de pagar 55.350 euros i 23.536 euros de sanció.

En clau internacio­nal, el 30 de juny va ser posat en llibertat el còmic Bill Cosby, de 84 anys. El 2018 va ser condemnat de tres a deu anys de presó per haver drogat i agredit sexualment una dona. Encara que més de 60 dones també van denunciar l’actor, els fets ha

vien prescrit. La posada en llibertat s’ha degut al fet que els fiscals van violar els drets de Cosby incomplint una promesa antiga de no jutjar-lo.

El judici de Britney Spears és el que més pàgines està ocupant als mitjans de tot el món. La cantant vol recuperar la seva llibertat, ja que des del 2008 el seu pare exerceix la tutela legal sobre ella. A finals de juny nombrosos fans es van congregar a les portes dels jutjats de Los Angeles per donar suport a la Britney, malgrat que ella va declarar per Zoom. La jutgessa va dictaminar que tot continués igual, però les colpidores revelacion­s de la cantant i la pressió popular sembla que obligaran a un canvi de la legislació. De moment, divendres el seu pare va renunciar a continuar sent el tutor legal de la seva filla.

Ernest de Hannover mostrava fa uns quants dies la seva imatge d’avi feliç a Formentera amb els bessons del seu fill Cristià. Però el príncep alemany té un llarg historial de conflictes. Està enfrontat al seu fill gran pel patrimoni familiar i al març va ser condemnat a deu mesos de presó per haver agredit la policia l’estiu passat en estat d’embriagues­a. Setmanes després va amenaçar i va fer fora de casa el matrimoni que tenia empleat.

Els judicis interminab­les són els d’Angelina Jolie i Brad Pitt per la custòdia dels seus sis fills, i els de l’extennista Arantxa Sánchez Vicario. Té el divorci de Josep Santacana i l’alçament de béns per evitar pagar un deute.c

José Luis Moreno, Britney Spears o Diego el Cigala han estat d’actualitat però no per motius profession­als

 ?? RICH FURY / AFP ?? Els fans de Britney Spears davant els jutjats de Los Angeles
RICH FURY / AFP Els fans de Britney Spears davant els jutjats de Los Angeles
 ?? EP ?? Bill Cosby aixeca el braç, a casa seva, acompanyat dels seus advocats
EP Bill Cosby aixeca el braç, a casa seva, acompanyat dels seus advocats
 ?? KERSTIN JOENSSON / GETTY ?? Ernest de Hannover el 23 de març
KERSTIN JOENSSON / GETTY Ernest de Hannover el 23 de març
 ?? GTRES ?? Diego el Cigala l’11 de juny
GTRES Diego el Cigala l’11 de juny
 ?? GAA / GTRES ?? Rocío Carrasco el 30 d’abril
GAA / GTRES Rocío Carrasco el 30 d’abril
 ?? JOSÉ OLIVA / EP ?? José Luis Moreno l’1 de juliol
JOSÉ OLIVA / EP José Luis Moreno l’1 de juliol
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain