La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els premis Emmy reduiran l’aforament i tornaran a una gala en format de pandèmia

- REDACCIÓ Barcelona

Els Emmy, els premis més importants de la televisió dels Estats Units, han canviat de plans i celebraran una gala més restringid­a a causa de l’augment de casos per contagi de covid i l’expansió de la variant delta.

L’Acadèmia de la Televisió dels Estats Units organitzar­à una cerimònia en exteriors, a la qual només podran assistir quatre representa­nts de cada equip nominat i en què tot just hi haurà premsa acreditada, en contra del format original amb què Hollywood

pensava donar la benvinguda a la normalitat.

“Després de les converses amb experts en salut i seguretat del comtat de Los Angeles, l’Acadèmia ha arribat a la conclusió que hem de limitar encara més el nombre de nominats que hi aniran”, va informar l’organitzac­ió en un comunicat. A mitjans de juliol, quan es van anunciar les nominacion­s, el nombre de casos nous diaris de coronaviru­s a Los Angeles amb prou feines superava el miler. Un mes després, la mitjana diària se situa entorn dels 4.000 i continua creixent.

El mateix passa als Estats Units, que registren una mitjana de més de 100.000 positius cada dia, lluny dels 20.000 que es detectaven fa un mes. El creixement ràpid de casos i el ritme lent de vacunació han paralitzat la reobertura dels EUA, on les grans ciutats com Nova York, Los Angeles i San Francisco han tornat a imposar l’ús de la mascareta en interiors i restringit les reunions socials.

Pel que fa als premis, The crown (Netflix) i The Mandaloria­n (Disney+) van dominar, amb 24 candidatur­es per cap, les nominacion­s per a la 73a edició dels Emmy. Al darrere es va situar la producció de Marvel Wanda vision (Disney+), que va obtenir 23 candidatur­es.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain