La Vanguardia (Català-1ª edició)

Debut eficaç del campió

L’Atlètic de Madrid s’emporta els tres punts de Balaídos gràcies a l’encert golejador d’Ángel Correa

- ORIOL DOTRAS Barcelona

L’Atlètic de Madrid comença la Lliga com va acabar l’anterior. Mateix resultat, suspens i amb Ángel Correa de protagonis­ta. Si a Pucela l’argentí va ser clau a l’hora d’igualar un partit que remataria Luis Suárez per donar el títol als blanc-i-vermells, contra el Celta la seva efectivita­t de cara a porta va servir perquè el campió aconseguís els tres punts.

Balaídos no sol ser l’escenari ideal per començar. Els problemes interns del Celta –desacord entre el president i Denis Suárez– no van influir en la idea dels de Chacho Coudet, intensos i amb ganes de mantenir la bona dinàmica del tram final de la temporada passada. La pressió celeste va empipar l’Atlètic a l’arrencada, tot i que els visitants van trobar ràpidament solucions descongest­ionant el joc cap a la banda dreta, on queien Marcos Llorente i Carrasco. S’esperava el belga de carriler i l’espanyol de davanter, però Simeone va variar les seves posicions. És l’avantatge de comptar amb futboliste­s intercanvi­ables i lliurats a la causa.

Si hi ha algú que abanderi aquesta versatilit­at com cap altre aquest és Correa. És el noi per a tot, el soldat predilecte de Simeone. Passen els atacants i el temps, però Correa sempre té el seu moment. En el primer partit el seu paper havia de ser jugar com a referència en atac i no va defraudar. Amb gairebé mitja hora de pretempora­da, l’atacant argentí va ser titular i es va mostrar actiu com de costum. Va mostrar la seva qualitat a l’equador de la primera part. Una recuperaci­ó al centre del camp va acabar amb la pilota als peus de Lemar. El francès va posar la directa i va conduir fins a la frontal de l’àrea, va assistir Correa, que va rematar de puntera davant la mirada atònita de Matías Dituro pel tret poc ortodox.

Amb el marcador favorable, l’Atlètic es va sentir cada vegada més còmode. Hi va contribuir la poca grapa del Celta. Massa sol Iago Aspas a dalt, més notícia pel seu acomplimen­t en defensa –va salvar un gol sota pals després d’un córner– que pel seu perill a l’àrea d’Oblak.

Sense gairebé feina en el primer temps, el porter eslovè va donar ales als 5.400 seguidors locals al segon temps. Oblak no va encertar a blocar una pilota a l’àrea i va complicar la vida a Llorente, que de forma involuntàr­ia va tocar la pilota amb la mà. Munuera Montero va assenyalar la pena màxima després de consultar l’acció a instàncies del VAR. Aspas va aconseguir un empat momentani de què el Celta amb prou feines va poder gaudir.

Cinc minuts després una bona jugada col·lectiva a la contra la va culminar altre cop Correa amb un tret creuat. El tècnic matalasser va decidir llavors moure la banqueta per donar descansos. Va debutar Rodrigo de Paul amb la samarreta de l’Atlètic i Luis Suárez va tenir els seus primers minuts del curs. L’uruguaià va rebre els últims compassos una dura entrada d’Hugo Mallo que va acabar en batussa. El capità del Celta i Mario Hermoso van acabar expulsats. Abans, Aspas va poder empatar però després d’esquivar Oblak no va trobar porteria.c

 ?? LAVANDEIRA JR / EFE ?? Ángel Correa celebrant el segon dels seus gols a l’estadi de Balaídos
LAVANDEIRA JR / EFE Ángel Correa celebrant el segon dels seus gols a l’estadi de Balaídos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain