La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sense por escènica

Els pericos demostren a Pamplona que han superat vells traumes

- ROBERTO RODRÍGUEZ Barcelona

Els futboliste­s de l’Espanyol ho han confessat en nombroses ocasions. N’hi ha que, com Sergi Darder, van arribar fins i tot a recórrer a ajuda profession­al. El fracàs esportiu de l’equip fa dos cursos va sumir en la depressió a molts jugadors, molt afectats anímicamen­t per no ser capaços d’evitar el descens a Segona. Tot això va canviar amb l’arribada de Vicente Moreno. El tècnic ha estat el líder que ha tornat l’optimisme a un vestuari que s’ha atipat de guanyar a la categoria de plata. Però aquesta revolució silenciosa, basada en el treball i l’exigència, s’havia de confirmar a Primera.

Per això era tan important per al vestuari blanc-i-blau el partit contra l’Osasuna. Abans de la trobada el convencime­nt era total. Tot era optimisme, positivism­e. I això que El Sadar va ser el camp on molts van tocar fons al març de l’any passat, just abans que la pandèmia tanqués els camps al públic. La casualitat va voler que els aficionats tornessin en aquesta visita tan complicada, en què gairebé 8.000 aficionats van fer que el camp roig vibrés com sempre. Però entre les ments periques ja no hi ha fissures.

“Quan vaig arribar al gener, els companys per desgràcia anímicamen­t estaven destrossat­s –explicava fa pocs dies Adrián Embarba a La Vanguardia –,però crec que hem crescut moltíssim i hem fet un canvi enorme pel que fa a mentalitat. Hem agafat embranzida i arribem d’una tirada a Primera Divisió”. Aquesta tirada es diu confiança.

Massa acostumats a veure errors individual­s en el passat que costaven punts gairebé sempre, a Pamplona la concentrac­ió va ser màxima. Només un parell de pèrdues de Keidi Bare, encara fora de forma, van elevar el nerviosism­e. La solidarita­t i implicació defensiva del col·lectiu va impedir mals majors. De fet només la mala punteria va impedir que el botí fos més gran, perquè mentre Diego López no va haver d’intervenir amb parades de mèrit De Tomás va tenir ocasions molt clares.

L’Espanyol va aguantar la prova del debut. No va pagar l’aprenentat­ge i fins i tot es va quedar a prop del triomf. Però per completar el cercle haurà de rendir al màxim també davant la seva afició. El RCDE Stadium va ser un gran obstacle fa dos cursos. La pressió de jugar davant el seu públic va afectar a diversos jugadors, i alguns ja no estan a la plantilla. Tretze punts de 57 de possibles i onze derrotes en 19 partits van ser els números a casa. Davant el Vilareal (dissabte a les 19.30 h) es viurà aquest esperat retrobamen­t per fi. Aquest renovat Espanyol vol continuar demostrant que ja no hi ha fantasmes per foragitar.c

La prova definitiva serà el retrobamen­t amb l’afició dissabte que ve contra el Vila-real

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain