La Vanguardia (Català-1ª edició)

El boom de la manicura

La cadena Hello Nails preveu duplicar la facturació i arribar als 10 milions sumant el negoci propi i de franquicia­ts

- BLANCA GISPERT Barcelona

Noelia Gómez sempre ha estat una aficionada al món de la bellesa. De jove, treballava al sector de la publicitat mentre en el seu temps lliure aprofitava per formar-se en cursets de cura personal.

El tema va anar de debò quan el 2018 va decidir obrir el seu primer negoci: Hello Nails, una cadena de centres de manicura i pedicura. “Em vaig adonar que el sector vivia un boom amb la irrupció de l’esmalt semiperman­ent. Aquesta pintura dura més temps que la convencion­al i la satisfacci­ó de la clientela és més gran”, diu l’emprenedor­a, que va convèncer la seva amiga Belén Aventín, amb experiènci­a en finances, per fundar la companyia.

Juntes van obrir el primer saló al carrer Muntaner, a Sarrià-Sant Gervasi. “El concepte sempre el vam tenir clar: locals petits, estètica cuidada, oferta amb les últimes tendències i política de preus ajustada: oferim la manicura a 10,90 euros, un preu més assequible que el de les perruqueri­es o centres d’estètica de tota la vida”.

El primer saló es va omplir ràpidament i al cap de pocs mesos Hello Nails ja s’expandia en un nou local, situat uns quants números més a baix del mateix carrer. Des d’aleshores, el ritme d’obertures no ha parat: Tarragona, Lleida, Girona, Madrid, Sevilla,

A Coruña... En tres anys, l’empresa suma 45 salons. “Obrim dos centres al mes, així que esperem tancar l’any amb més de 60”. La directiva detalla que el model de creixement es basa a combinar salons propis amb franquicia­ts. Dels 45 que té en total, 12 són propis i la resta, de tercers.

“Aquest model híbrid ens permet continuar sent a prop de la clientela i, alhora, créixer geogràfica­ment a un ritme accelerat”. Una altra clau de l’expansió ha estat la inversió en màrqueting en xarxes socials a través de campanyes amb influencer­s.

Gómez assegura que la pandèmia ha tingut poc impacte en el negoci. “La persiana va estar abaixada els tres primers mesos, però tot just obrir vam tornar a créixer. L’any 2020 vam obtenir uns ingressos de 3,2 milions, davant els 1,7 milions del 2019. Si es té en compte el que facturen les franquície­s, el conjunt del negoci suma cinc milions”. Les previsions per a aquest any preveuen gairebé duplicar la xifra de negoci: obtenir quatre milions com a empresa i deu milions en conjunt. Els marges d’ebitda (benefici brut) són d’un 30%. Pel que fa a la plantilla, l’empresa ocupa 90 treballado­rs i supera els 300 si es tenen en compte els franquicia­ts. La formació del personal té lloc en dos centres, un a Barcelona i l’altre a Madrid.

A més, l’empresa preveu estrenar una seu a Barcelona que també operarà com a centre logístic. Gómez pensa en gran i el 2024 projecta l’arribada de Hello Nails a les ciutats europees principals.c

La cadena té 12 centres propis i 33 de franquicia­ts arreu d’Espanya i ocupa 300 persones

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain