La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colau titlla d’“intransige­nts” els qui la van esbroncar

- LUIS BENVENUTY Barcelona

L’alcaldessa també assegura, en una entrevista a RAC1, que no està preparant el salt a Madrid

L’eco de les esbroncade­s de dissabte a l’alcaldessa Ada Colau encara ressona. La mateixa Colau va titllar ahir d’“intransige­nts” les persones que la van increpar durant el pregó de les festes de Gràcia oficiat per Jordi Cuixart.

L’alcaldessa de Barcelona va assegurar, davant els micròfons de RAC1, que ella és del tot partidària de la protesta ciutadana, “en els pregons i a tot arreu”, perquè, va subratllar després, que la gent s’expressi lliurement forma part de la normalitat de la democràcia.

“Però que un grup petit, no representa­tiu ni de les festes ni de Gràcia ni de Barcelona, volgués impedir que jo parlés em va entristir, perquè era un pregó molt especial, perquè

Cuixart representa l’esperit de diàleg”, va dir.

“Les festes són un moment de celebració i de convivènci­a, i arriben en un moment molt difícil... i jo vaig reivindica­r la presència de Cuixart com un gest de diàleg i trobada, perquè els regidors del PP i de Ciutadans hi estaven en contra”.

L’alcaldessa també va voler defensar la seva reacció davant les esbroncade­s, les llàgrimes, i va voler reivindica­r “la humanitat en la política”.

“Jo no vull una política robotitzad­a –va seguir dient–, perquè la política és humanitat i en aquests temps també demana emocions. Les emocions també formen part de nosaltres i la política no ha d’amagar-les”.

I, mentrestan­t, els detractors de l’alcaldessa tampoc no semblen disposats a deixar córrer l’assumpte i no deixen d’anar a l’hemeroteca per recordar les protestes que Colau tantes vegades va protagonit­zar durant els seus temps d’activista. Com aquella vegada en què disfressad­a de superheroï­na va irrompre en un acte de l’ecosociali­sta Imma Mayol per reivindica­r el dret a l’habitatge. O aquella samarreta que portava i que deia que li encantaven els escarnis...

En un altre ordre de coses, Colau també va voler sortir al pas d’alguns rumors que asseguren que està preparant el salt a Madrid, que molt aviat serà nomenada ministra i deixarà l’alcaldia de Barcelona, que Jordi Martí serà el seu substitut...

“Jo no sé si riure o què...–va respondre l’alcaldessa–. No són més que rumors d’agost. Ho desmenteix­o totalment. És totalment fals. No hi ha hagut cap mena de conversa en aquest sentit. No tinc ni la més mínima idea d’on ha sortit aquesta informació, de quines són les seves fonts”.

A més, l’alcaldessa va oferir al Ministeri de Seguretat Social i Migracions 50 places d’allotjamen­t per a refugiats que fugen de l’Afganistan després de la presa del poder dels talibans. Colau va aprofitar l’entrevista a RAC1 per demanar que les institucio­ns actuïn en lloc de “preocupar-se només dels seus diplomàtic­s”, i posin en marxa un corredor humanitari per a les persones que miren d’escapar de l’Afganistan, especialme­nt per a dones i nenes.

Finalment, l’alcaldessa també va insistir en la seva oposició a l’ampliació de l’aeroport del Prat.c

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El tram renovat de l’avinguda Meridiana on hi havia instal·lat el monument al meridià
MANÉ ESPINOSA El tram renovat de l’avinguda Meridiana on hi havia instal·lat el monument al meridià
 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Cuixart i Colau dissabte, poc abans de les esbroncade­s
ANA JIMÉNEZ Cuixart i Colau dissabte, poc abans de les esbroncade­s

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain