La Vanguardia (Català-1ª edició)

Àustria demana camps d’internamen­t per a refugiats als països veïns

- BRUSSEL·LES Agències

El ministre d’Interior d’Àustria va pressionar ahir a la reunió de titulars de Seguretat de la Unió Europea perquè financi la construcci­ó de “centres de retenció” als països veïns de l’Afganistan i així poder detenir el flux de refugiats afganesos cap a Europa.

Àustria continuarà expulsant afganesos als quals els sigui rebutjada la demanda d’asil o que han estat reconeguts culpables de crims com a fórmula per dissuadir els qui fugen del país de l’Àsia Central de dirigir-se a Europa. “És important... que continuï sent possible expulsar els demandants d’asil o els refugiats violents, necessitem aquests centres de retenció” va declarar a la premsa Karl Nehammer.

Àustria està governada pel conservado­r Sebastian Kurz i constituei­x el representa­nt més important de l’ala dura en matèria de política migratòria. Grècia comparteix una visió semblant, si bé la seva posició, a primera línia, és substancia­lment més complexa. La demanda austríaca contrasta amb la decisió, la setmana passada, de països com Alemanya o Holanda d’aturar les deportacio­ns d’afganesos.

A la reunió, la comissària europea d’Interior, Ylva Johansson va declarar que la UE ha d’acollir els afganesos que siguin objecte d’una “amenaça immediata”, en particular les dones. Per això Johansson va demanar als diferents països d’accelerar les operacions d’acollida.

“Hem d’evitar que tota aquesta gent emprengui viatges tan perillosos per arribar clandestin­ament a les fronteres de la UE. Hem d’ajudar-los a fer-ho”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain