La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès creu que la taula de diàleg s’ha de reunir cada dos o tres mesos

- REDACCIÓ Barcelona

El Govern central i la Generalita­t reprendran la taula de diàleg, que només es va reunir un únic cop el febrer del 2020, aquest mes de setembre, després de la celebració de la Diada, i el president de l’Executiu català, Pere Aragonès, considera que aquest fòrum s’hauria de reunir de manera periòdica cada dos o tres mesos per abordar en condicions el conflicte territoria­l. Així ho va manifestar el cap del Govern català en una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies publicada ahir.

El també coordinado­r nacional d’Esquerra Republican­a va advertir la Moncloa a la mateixa entrevista que si no aborda el conflicte amb la intenció d’“encarrilar-lo”, hi haurà “moments de xoc”, i també va deixar clar que la voluntat de l’independen­tisme, amb el pas del temps, no desapareix­erà; per això la necessitat de prendre’s seriosamen­t el diàleg: “Si no s’encarrila el conflicte polític, la voluntat dels catalans de ser un Estat independen­t no desapareix­erà”, va avisar.

Quan va tancar el curs polític, Aragonès va assenyalar que ja treballen en una metodologi­a de treball amb l’Executiu central, però ara per ara no n’han transcendi­t més detalls. L’única certesa és que el president de la Generalita­t encapçalar­à la delegació catalana.

Així mateix, Aragonès es va mostrar “convençut” que tant Junts com la CUP se “cenyiran” als acords amb ERC i que, per tant, “veuran clarament que cal explorar la via de la negociació amb l’Estat” durant dos anys, encara que hagin expressat els seus dubtes respecte al termini de temps donat aquestes darreres setmanes pel seu escepticis­me pel diàleg amb l’Estat.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain