La Vanguardia (Català-1ª edició)

“La bilateral és un pas més de rendició als peus de l’amo”

Diputat de la CUP al Parlament

-

som per millorar el sistema o per acompanyar per fer-lo millor, sinó per trencar-lo.

Si fins ara la CUP ha tingut dificultat­s amb Junts, com serà la negociació pels pressupost­os amb un conseller d’Economia, Jaume Giró, a les files? L’acord el tenim amb Esquerra i és independen­t de si governa amb Junts o amb qui sigui. I l’acord s’ha de dur a terme.

Sempre hi ha hagut dificultat­s per negociar els pressupost­os amb la CUP.

És veritat que històricam­ent ens ha costat aprovar-los, i més amb presidènci­es que ha tingut Convergènc­ia. Aquesta legislatur­a ha de ser diferent de l’anterior, quan no es va avançar socialment ni nacional, sinó que s’ha retrocedit.

Veu la CUP garantint la governabil­itat a partir del 2023? La veig assegurant que aquest país tiri endavant, sempre que es compleixin els acords a què s’ha arribat amb nosaltres: embat democràtic per aconseguir un país social alhora que es reprèn el camí de confrontac­ió amb l’Estat.

Embat democràtic... un concepte que encara ningú no ha aconseguit definir o concretar. En tot cas, és una terminolog­ia nova. En una primera fase plantegem una reestructu­ració i una represa de la unitat estratègic­a de l’independen­tisme, alhora que des del Parlament es comencen a tramitar lleis per garantir drets (habitatge, sanitat, educació). I una segona fase, assolir un referèndum o el que sigui que ens porti l’evolució d’aquesta legislatur­a, no només confrontar i posar contra les cordes l’Estat mitjançant iniciative­s legislativ­es o pressupost­os, sinó també tornant als carrers.

Vostè ve de ser alcalde de Celrà. Enyora la política municipal?

Sí. No perquè no m’agradi la política parlamentà­ria, sinó perquè és molt diferent en termes de proximitat i fins i tot de realitat.

És portaveu per la CUP de la comissió de Recerca i Universita­ts i el seu grup va rebutjar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain