La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’obligació d’estar vacunat per entrar en bars als Estats Units incentiva les dosis

- FRANCESC PEIRÓN Nova York

A la porta s’hi llegeix: “La ciutat de Nova York requereix que estiguis vacunat contra la covid per entrar en aquest local”.

La Gran Poma, com San Francisco o Nova Orleans, exigeixen presentar aquesta prova per tenir accés a interiors d’espais públics, com ara bars o restaurant­s. L’alcalde Bill de Blasio afirma que la majoria d’establimen­ts donen suport a una mesura que incentiva que hi hagi més vacunats.

Tot i que queda lluny la xifra de 3,4 milions de nord-americans vacunats diàriament, iniciative­s com les d’aquestes ciutats comencen a fer efecte. La mitjana dels últims set dies se situa en 765.000 dosis per dia, la xifra més alta des de l’inici de juliol. Als EUA, un 72,2% d’adults ha rebut almenys una dosi (per sobre de 200 milions de persones) i un 61,8% està totalment vacunat, segons el Centre de Prevenció i Control de Malalties (CVC).

Aquest organisme va fer públics aquest dimecres tres informes per justificar la tercera dosi a partir del 20 de setembre amb els sèrums de Pfizer-BioNTech i Moderna. Han conclòs que, amb la variant delta, l’efectivita­t baixa d’un 92% a un 64%. Els primers que rebran el reforç seran els avis i els treballado­rs sanitaris i de geriàtrics. L’Organitzac­ió Mundial de la Salut i altres experts han criticat aquesta decisió. La van considerar precipitad­a i poc solidària amb altres països on és difícil vacunar-se.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain