La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una lluitadora demanda Halle Berry

Cat Zingano l’acusa de no haver-la contractad­a a la primera pel·lícula que dirigeix

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

Bruised pot ser la pel·lícula amb què Halle Berry aconseguei­xi posar fi a la maledicció de l’Oscar, perquè des que va guanyar l’estatueta les coses no li han anat gaire bé profession­alment, tot i que gaudeix dels seus dos fills, de 13 i 8 anys, i de l’amor amb el cantant Van Hunt. La pel·lícula, que protagonit­za, és també el debut com a directora i ha aconseguit que Netflix li pagui vint milions de dòlars pels drets d’exhibició del film. Tot semblava encarrilat, però Berry s’enfronta a una demanda de l’exlluitado­ra d’arts marcials mixtes Cat Zingano, a qui van proposar un paper que després no li van donar.

A la demanda, Zingano afirma que Berry li va demanar, el juliol del 2019, que treballés a la pel·lícula. Segons ella, l’artista va veure paral·lelismes entre el guió i la vida de Zingano. Una setmana després, la lluitadora va rebre una oferta d’UFC (l’empresa d’arts marcials mixtes més important del món) per a un combat pel títol l’octubre del 2019. Segons la demanda, Berry li va dir que per temes de calendari i de l’asseguranç­a del film no podia competir i rodar alhora.

“Zingano estava dividida entre la gran oportunita­t d’avançar en la seva carrera per lluitar pel títol i l’oportunita­t única d’involucrar-se amb Halle Berry en un llargmetra­tge sobre un personatge la història del qual reflectia tan de prop la pròpia vida de Zingano”, diu la demanda. Finalment, va decidir no lluitar i l’UFC la va expulsar l’agost del 2019. Dues setmanes després, Berry, suposadame­nt, va prescindir d’ella perquè només els lluitadors de l’UFC podien participar al film. De manera que Zingano es va quedar sense combat i sense pel·lícula.

A Bruised (matxucada), que arribarà a Netflix al novembre, Berry, de 54 anys, és una lluitadora que s’enfrontarà a una jove que comença a destacar. Tot això mentre mira de recuperar la custòdia del seu fill de 6 anys. En el repartimen­t també hi ha Shamier Anderson, Adan Canto i Stephen Mckinley. La lluitadora Valentina Xevtxenko interpreta la rival, paper que, sembla, era el que van oferir a Zingano.

Tampoc Berry no va ser la primera opció per a la pel·lícula, ja que el director havia de ser Nick Cassavette­s i la protagonis­ta, Blake Lively. Tots dos es van retirar i va arribar el moment de l’única dona negra amb un Oscar a la millor actriu.c

Glamur

Matxucada

 ?? SPLASHNEWS.COM / GTRES ?? L’actriu Halle Barry a l’estrena de John Wick: capítulo 3. Parabellum
SPLASHNEWS.COM / GTRES L’actriu Halle Barry a l’estrena de John Wick: capítulo 3. Parabellum
 ??  ??
 ?? IMDB ?? Berry, lluitant en una escena de Bruised, la primera pel·lícula que dirigeix
IMDB Berry, lluitant en una escena de Bruised, la primera pel·lícula que dirigeix

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain