La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Tierra amarga’, el fenomen turc que regna a les tardes d’agost

La sèrie d’Antena 3 destrona ‘Sálvame’ i lidera la franja

- MIRIAM PUELLES GUTIÉRREZ Madrid

Les telenovel·les turques triomfen. Si no que l’hi diguin a Tierra Amarga, l’última aposta d’Atresmedia que no para de millorar a les tardes d’Antena 3 (s’emet de dilluns a divendres a les 17. 30 h) i que ja ha posat en perill l’hegemonia de Sálvame en aquesta franja. Però quines en són, les claus? Aquesta telenovel·la inclou la història de Züleyha i Yilmaz, una parella que abandona l’Istanbul dels anys 70 per protegir la noia d’una agressió sexual i d’un crim que ha destrossat la seva vida.

El destí els fa anar a para a Adara, on comencen a treballar a la granja d’Hünkar Yaman i el seu fill Demir. I aquí es desenvolup­a el conflicte. Aquest noi se sentirà atret per Yilmaz, que fa veure que és el germà de Züleyha per preservar l’anonimat. El nus i el desenllaç encara estar per narrar.

Així comencen els primers compassos d’aquest fenomen que ja ha triomfat a 30 països i que, a la vegada, és la producció turca més gran dels últims deu anys. I de raons per afirmar-ho, no n’hi falten. En primer lloc, per la preproducc­ió, que va durar més d’un any fins que es va triar l’elenc protagonis­ta, però també per les més de 500 persones que formen l’equip de la sèrie.

Una aposta testada a escala internacio­nal amb què Atresmedia ha destronat Arturo Valls i el seu ¡Ahora Caigo! de la graella després d’una dècada d’emissió, i que ha aconseguit un sorpasso el totpoderós Sálvame impensable anteriorme­nt. De fet, el primer lideratge de Tierra Amarga l’11 d’agost no va ser puntual i tot fa presagiar que el seu desenvolup­ament pot ajustar molt la batalla mensual per les audiències que Mediaset lidera des de fa 35 mesos.

L’èxit d’aquesta mena de formats audiovisua­ls no és nou a Espanya i molt menys en l’àmbit global. No va ser fins al 2018 quan Atresmedia va apostar per Fatmagül com a contingut per a Nova. I va sortir bé. Tant, que es va convertir en la sèrie més vista de la història del canal i Mediaset no va dubtar a copiar l’estratègia. Així va arribar a Divinity Kara Sevda, que també va triomfar al canal temàtic.

Ja el 2020 Atresmedia es va aventurar a programar Mujer, amb una primera entrada al prime time d’Antena 3 que no va derivar mai als seus canals més petits. De fet, va arribar a emetre’s tres dies a la setmana i va congregar una mitjana de dos milions d’espectador­s. Amb aquestes dades hauria estat un error de programaci­ó no seguir la tàctica. I no van fallar. Per això el públic de les tardes i les nits televisive­s que segueix sintonitza­nt cadenes generalist­es lineals en detriment de les plataforme­s OTT ja parlen amb accent otomà.c

El serial ja ha triomfat en 30 països i és la producció otomana més gran de l’última dècada

[El més ràpid. L’avantatge blanc també és decisiu amb un joc simple com 1.a8 g7 2.g3+ e6 3.e8+ d5 4.e7 etc.] Twitter YouTube: @illescasmi­guel ChessFM

mort. No obstant això, augmentarà considerab­lement les seves possibilit­ats si fa basa la Q1 amb l’A1, fa dues arrastrade­s amb A4-K4, cobra l’A2, avança A3K3 i dona un atot a la defensa. Amb això complirà el contracte si la Q2 cau seca, si Est ha començat amb semifallad­a en trèvol, si Oest tenia tres atots o si la Q2 es troba a Est.

Les mans ocultes:

J94 QJ1092 107 Q75

O

N

S

E

 ?? ATRESMEDIA ?? L’aposta d’Atresmedia tenia el repte difícil de substituir el concurs ¡Ahora caigo! després de deu anys d’emissió
ATRESMEDIA L’aposta d’Atresmedia tenia el repte difícil de substituir el concurs ¡Ahora caigo! després de deu anys d’emissió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain