La Vanguardia (Català-1ª edició)

Canvi de plans

El Barça busca una sortida per a Umtiti i Pjanic i descarta més traspassos

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

El Barcelona continua lliurant un dels partits més importants de la temporada als despatxos de la ciutat esportiva. El mercat de fitxatges acaba el 31 d’agost i l’entitat continua treballant en un pla de sortides que ha variat substancia­lment respecte al pla original. El marge econòmic que ha deixat l’adeu de Messi, la negociació salarial en curs amb els capitans i les sortides que ja s’han tancat així ho han permès. Fins al moment, l’entitat ha ingressat 35 milions d’euros després dels traspassos de Júnior Firpo al Leeds (15), Todibo al Niça (8,5), Aleñá al Getafe (5) i els jugadors del filial Konrad de la Fuente, a l’Olympique de Marsella (3), i Sergio Akieme a l’Almeria (3,5). El Barça també s’ha desprès de Matheus Fernándes, que va ser acomiadat, i evita la fitxa de Francisco Trincão, cedit al Wolverhamp­ton. Si bé el club va voler posar a la venda Martin Braithwait­e, Philippe Coutinho, Samuel Umtiti i Miralem Pjanic, actualment només els dos últims estan a la rampa de sortida.

Braithwait­e, autor de dos gols davant la Reial Societat, vol continuar de blaugrana. Malgrat els cants de sirena que van arribar de la Premier, no hi ha ofertes convincent­s per al danès i al club consideren que pot ser útil si més no fins que es recuperin Ansu Fati i Dembélé. Precisamen­t amb aquest últim el club està provant de tancar la seva renovació. Hi ha optimisme i es creu que es podrà arribar a un acord. Cal destacar que amb l’arribada de Joan Laporta a la presidènci­a les negociacio­ns dels contractes i la seva estructura han canviat. Si bé amb Bartomeu els vincles es tancaven amb variables de fàcil compliment com, per exemple, amb bonificaci­ó per superar la fase de grups de la Champions, la direcció esportiva dirigida per Mateu

Alemany i la gestió del director general Ferran Reverter és partidària de tancar contractes pràcticame­nt sense variables. Sí que es conservara­n les bonificaci­ons relacionad­es amb els títols conquerits.

Un altre jugador la situació del qual ha fet un gir de 180 graus és la de Philippe Coutinho. La seva elevada fitxa i el fet que la temporada passada la passés gairebé en blanc després d’una lesió de genoll, el situaven com una sortida gairebé obligatòri­a quan va arrencar el mercat. Però no han arribat ofertes convincent­s per al Barça, que té en el brasiler el futbolista més car de la seva història després dels 160 milions, entre fix i variable, desemborsa­ts al Liverpool.

El club fa marxa enrere amb Coutinho i Braithwait­e per falta d’ofertes convincent­s per a les dues parts

Als despatxos són optimistes amb la renovació de Dembélé, que s’està negociant aquests dies

Coutinho, que acaba de rebre l’alta, va ser un dels descartats per jugar contra la Reial Societat. “Ja fa vuit mesos que està aturat i encara no té ritme de competició, però creiem que pot ajudar”, insisteixe­n des del club, descartant­ne taxativame­nt la sortida. També expliquen que, tot i que Coutinho té una de les fitxes més altes de la plantilla, no s’ha parlat en cap cas d’una possible negociació salarial.

Igual que amb Griezmann. Laporta va reconèixer diverses vegades que si arribaven ofertes in

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Philippe Coutinho durant la presentaci­ó de l’equip al Gamper
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Philippe Coutinho durant la presentaci­ó de l’equip al Gamper

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain