La Vanguardia (Català-1ª edició)

Recta final per segellar la rebaixa salarial de Busquets, Alba i Roberto

Les dues parts es veuran a inicis de la setmana que ve

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

El Barcelona encara la recta final per provar de segellar la rebaixa salarial dels capitans Sergio Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto. Tot i que les dues parts estan en contacte constant, Mateu Alemany

ha citat els advocats i representa­nts dels tres jugadors en una reunió presencial que es farà entre dilluns i dimarts de la setmana que ve. Les dues parts esperen arribar a un acord tot i que hi ha algunes qüestions encara per resoldre.

El club demana a Sergio Busquets

i Jordi Alba un ajornament d’entre un 40% i un 50% del seu salari fix aquesta temporada. De cara als anys que els queden de contracte –Alba finalitza el seu vincle el 2024 i Busquets, el 2023–, el club demana que renunciïn a cobrar gran part de les variables relacionad­es amb el nombre de partits a la Lliga i també la classifica­ció a la Champions. Es mantindrie­n, per contra, les bonificaci­ons per guanyar títols.

Diferent és el cas de Sergi Roberto, a qui li demanen un ajornament d’un 30% del salari per a l’any que li resta de contracte així com també una renovació de dos anys a la baixa i pràcticame­nt absent de variables. La predisposi­ció del jugador del planter és bona, el seu desig és continuar de blaugrana. Però els seus advocats volen acabar de negociar les quantitats fixes perquè consideren que hi ha altres companys amb menys participac­ió en els partits que ingressen més diners que Roberto i als quals no s’ha instat a cap rebaixa salarial. En aquest sentit es pregunten si l’entitat ha fet tot el possible per provar de segellar les sortides previstes. També consideren que el club no hauria d’eliminar les variables relacionad­es amb el nombre de partits jugats, una partida que oscil·la entre un 1 i 2 milions d’euros.

Malgrat que els tres jugadors sempre han estat predisposa­ts a arribar a un acord, estan en part molestos perquè consideren que només se’ls ha demanat a ells un

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain