La Vanguardia (Català-1ª edició)

No només Mbappé

Tal com ha passat aquest any, l’estiu del 2022 hi haurà grans futboliste­s que acaben contracte, entre ells Pogba, Cristiano Ronaldo i Camavinga

- CARLOS RUIZ Barcelona

Tret de comptades operacions en què s’han pagat xifres d’altres èpoques, algunes de més de 100 milions, els jugadors lliures han estat els més pretesos pels clubs en un mercat marcat per la profunda recessió econòmica com a conseqüènc­ia de la pandèmia. Leo Messi i Sergio Ramos al PSG, Memphis Depay i el Kun Agüero al Barça i David Alaba al Reial Madrid són alguns dels molts futboliste­s que han arribat sense cost de traspàs. Una excepciona­l nòmina de jugadors que l’estiu del 2022 tornarà a tenir grans noms si no renoven abans amb els seus actuals equips. Aquests són els més destacats: virtuts molt valorades. Jove (24), veloç, amb molt driblatge i ambidextre, serà un dels jugadors més interessan­ts que queden lliures si el físic el respecta. De moment, cal veure com surt de la seva última lesió, una desinserci­ó del tendó del bíceps al genoll dret que el tindrà de baixa fins al novembre. Malgrat això, el Barça és optimista amb la seva renovació.

Després de la sortida de Cristiano Ronaldo el 2018, el francès (33) va fer un pas endavant al Madrid firmant els millors anys de la seva carrera. Omnipresen­t en atac i amb més gols que mai, aquest curs tornarà a ser l’eix de totes les jugades ofensives. En principi renovarà , però si les negociacio­ns es torcen els grans no dubtaran a trucar a la seva porta.

Va ser el traspàs més car de la història quan la temporada 20162017 va canviar el Juventus pel Manchester United per 120 milions. Des d’aleshores, el migcampist­a gal (28) no ha complert amb les expectativ­es, tot i que el seu cartell, després de guanyar el Mundial el 2018, continua sent alt. El red devil va començar la Premier amb quatre assistènci­es i conserva la fama de jugador tècnic, potent i amb arribada.

Després de veure com Alaba se n’anava sense deixar ni un euro, el Bayern de Munic podria patir la mateixa experiènci­a amb el potent migcampist­a alemany (26), que va arribar a les files bavareses el curs 2018-2019. Jugador clau a la històrica campanya 2019-2020, quan van aconseguir el triplet amb un futbol aclaparado­r, aquest any ha començat com a titular amb el seu nou tècnic, Julian Nagelsmann.

amb una gran solvència.

Per a molts, el gal serà un els millors migcampist­es en el futur, per això el seu fitxatge serà una baralla entre els grans. El del Rennes (18) té una tècnica depurada i una gran potència que li permet cobrir moltes zones del camp, fins i tot per marcar gols. El PSG o el Madrid han sonat com a pretendent­s

Després d’anar-se’n amb ràbia del Barça, tancant un periple d’èxit, el charrúa (34) es va reivindica­r a l’Atlètic, on els seus 21 gols van ser determinan­ts per cantar l’alirón. Ja no té la velocitat d’altres temps, però la seva brega i la seva rematada encara li permeten mantenir-se a l’elit. Si no decideix retirar-se a lligues exòtiques, encara podria continuar donant guerra a Europa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain