La Vanguardia (Català-1ª edició)

Philipsen repeteix triomf, Elissonde agafa el vermell

Un amuntegame­nt quan faltaven 11,5 kms atura Taaramäe

- ROBERTO RODRÍGUEZ Barcelona

La cinquena etapa de La Vuelta, de 184 quilòmetre­s i completame­nt senzilla, havia de ser una jornada de transició en què els líders havien de vigilar el vent i esperar que els esprínters es barallessi­n pel triomf. Tot i això, una caiguda a la part de davant del grup, quan faltaven 11,5 quilòmetre­s, s’ho va carregar tot. Més de la meitat dels corredors es van quedar aturats i només un grup de trenta va marxar al davant. Cap dels equips del davant no va voler tibar. D’entre els que van caure, hi havia el líder, Rein Taaramäe, que, sorprenent­ment, no va comptar amb l’ajuda de l’equip per reprendre la cursa. Va trigar massa a tornar a pujar a la bicicleta i va perdre a la meta dos minuts. El francès Kenny Elissonde (TREK) és el nou mallot vermell. “No és la manera com volia agafar el mallot de líder, però tothom ha de vigilar els dies amb vent. No puc fer res més que portarlo”, va dir gairebé afligit.

Els homes importants del Movistar també es van veure sorpresos, però van reaccionar ràpid per reincorpor­ar-se al grup principal. En canvi, Romain Bardet va perdre totes les opcions de podi després d’arribar a més de quatre minuts.

L’etapa es va disputar finalment a l’esprint, en el que va ser un nou mà a mà entre el belga Jasper Philipsen, que va repetir triomf, i l’holandès Jakobsen. El corredor d’Alpecin va dominar, aquesta vegada, l’arribada des de l’inici i va poder aguantar l’envestida final del rival.

Els agitadors de la jornada van ser Pelayo Sánchez (Burgos-BH), Oier Lazkano (Caja Rural-Seguros RGA) i Xabier Mikel Azparren (EuskaltelE­uskadi), que va protagonit­zar l’única fugida, sempre controlada, això sí, pel grup. Els tres ciclistes van saltar al començamen­t de l’etapa i van sobreviure més de 150 km amb avantatges inferiors als 3 minuts. Quan quedaven 20 km per al final, el gran grup va posar fi al seu somni.

La sisena etapa entre Requena i l’alt de la muntanya de Cullera tindrà un final molt exigent per als favorits, ja que la meta es troba després d’un ascens d’1,9 kms, amb un 9,4% de desnivell.c

 ?? CARLOS MIRA (RCDE) ?? Aleix Vidal va ser presentat ahir a l’RCDE Stadium
CARLOS MIRA (RCDE) Aleix Vidal va ser presentat ahir a l’RCDE Stadium
 ?? JOSE JORDAN / AFP ?? Philipsen va tornar a guanyar
JOSE JORDAN / AFP Philipsen va tornar a guanyar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain