La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge aixeca la suspensió cautelar dels viatges de l’Imserso

- REDACCIÓ Barcelona

El Tribunal Administra­tiu Central de Recursos Contractua­ls (Tacrc) ha aixecat la suspensió cautelar dels viatges de l’Imserso després del recurs de la patronal hotelera valenciana Hosbec. El jutge va confirmar ahir “la plena legalitat dels plecs de contractac­ió”, deixant sense efecte d’aquesta manera la suspensió del procedimen­t dictada el 5 d’agost.

Amb aquestes resolucion­s desestima els recursos presentats per la Confederac­ió Espanyola d’Allotjamen­ts Turístics (Cehat) i per l’Associació Empresaria­l Hotelera Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), segons van informar fonts de l’Imserso.

La suspensió cautelar no ha endarrerit la contractac­ió, per la qual cosa es manté el calendari previst per a l’adjudicaci­ó dels lots al setembre i que els viatges comencin a l’octubre.

Des de l’Imserso assenyalen que segueixen treballat per reprendre l’activitat en la temporada 2021-2022.

Cehat va presentar un recurs fa unes setmanes al plec de licitació del Govern central –tot i que no va demanar la seva paralitzac­ió– entenent que, igual com l’anterior, aquest contenia “mancances i errors” i que els hotelers estaven en una “situació d’indefensió”. En concret, denuncien des de fa anys que els preus del programa estan per sota dels costos. Per la seva part, Hosbec va presentar un recurs i va sol·licitar la suspensió en considerar que hi ha una absència d’estudi de costos, exclusió de facto dels hotels de 3 estrelles i pròrrogues sense revisió de preus “en un escenari d’inflació i costos disparats”. Les condicions dels plecs, van subratllar, els obliga a treballar a pèrdues.

El president d’Hosbec, Toni Mayor, va carregar de nou ahir contra els requisits de l’Imserso. “Poden ser uns plecs legals però són absolutame­nt immorals i injustos amb el sector, després del que estem passant”, va lamentar.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain