La Vanguardia (Català-1ª edició)

Espanya, cinquè país de la UE amb més banquers amb sous milionaris

Un informe de l’EBA assenyala que 163 directius espanyols cobren més d’un milió

- REDACCIÓ Barcelona

Espanya és el cinquè país de la Unió Europea amb més alts directius bancaris amb sou per damunt d’un milió d’euros. Segons un informe publicat per l’Autoritat Bancària Europea (EBA, per les seves sigles en anglès), un total de 163 banquers espanyols van percebre més d’un milió d’euros el 2019, amb una remuneraci­ó conjunta de 375 milions, fet que suposa una mitjana superior a 2,3 milions, la tercera més alta de la UE.

La remuneraci­ó mitjana dels alts directius de la banca espanyola només va ser superada pels banquers liechtenst­einesos (2,6 milions) i de Malta (2,4 milions). Pel que fa al nombre de directius amb salari superior al milió, Espanya apareix en cinquè lloc, per darrere del Regne Unit (3.519), Alemanya (492), França (270) i Itàlia (241).

L’EBA no facilita les identitats dels banquers ni el nom de les entitats que abonen els sous. Només desglossa en el seu informe els trams de la remuneraci­ó percebuda. En el cas d’Espanya, 98 banquers van cobrar entre 1 i 2 milions d’euros; uns altres 30 van percebre menys de 3 milions d’euros; i 18, entre 3 i quatre milions. Hi va haver sis casos que van rebre entre 4 i 5 milions d’euros; dos van cobrar per sota de 6 milions; cinc van rebre entre 6 i 7 milions; un va cobrar entre 7 i 8 milions d’euros; i uns altres dos entre 9 i 10 milions. El més ben pagat va cobrar el 2019 un total de 12,29 milions, incloent-hi 6,95 milions en variable i uns altres 5,33 milions fixos.

El profession­al amb més retribució de tot Europa va ser un banquer del Regne Unit, amb uns emoluments de 64,84 milions d’euros.

Espanya va ser junt amb el Regne Unit l’única de les grans economies del continent que el 2019, l’any anterior a l’entrada en vigor del Brexit, va reduir el seu personal bancari amb una retribució anual d’almenys un

El profession­al espanyol més ben pagat va rebre 12,29 milions entre fix i variable el 2019

milió d’euros. En concret, es va passar de 167 a 163 persones. En el cas del Regne Unit, la reducció va ser més gran, del 2,6% (95 persones), una dada que l’EBA atribueix als preparatiu­s per a la sortida de la Unió Europea, amb la transferèn­cia d’una part de les plantilles a països de l’Europa continenta­l.

En el conjunt de la UE, el nombre de directius amb aquestes remuneraci­ons es va mantenir pràcticame­nt estable, en unes 4.963 persones. L’EBA, entitat que presideix José Manuel Campa, va indicar que en algunes entitats els bons resultats obtinguts, així com els processos de reestructu­ració i consolidac­ió, van poder contribuir a un increment de la remuneraci­ó dels banquers més ben pagats.c

 ??  ?? José Manuel Campa, president de l’EBA
José Manuel Campa, president de l’EBA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain