La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un popular futbolista afganès va morir en el caòtic enlairamen­t de l’avió

- KABUL Redacció i agències

Un futbolista de la selecció afganesa és una de les persones que van morir després del caòtic enlairamen­t d’un avió dels Estats Units dilluns passat a l’aeroport internacio­nal de Kabul.

Segons informa l’agència afganesa Ariana, Zaki Anwari, de 19 anys, va caure d’un Boeing C-17 de la USAF i es va precipitar al buit morint a l’estavellar­se contra terra. Tot i això, altres informacio­ns apunten que es va quedar atrapat al tren d’aterratge i les seves restes van ser trobades en el forat d’una roda per la tripulació de l’aeronau. El que sí que queda clar és que la direcció general d’Esports afganesa ha confirmat la seva mort.

Després de l’entrada dels talibans a Kabul diumenge passat, una multitud de persones que tracten de fugir del país per temor a la represàlie­s dels insurgents islamistes atapeeixen l’aeroport amb l’esperança de poder embarcar en qualsevol vol que els tregui del país.

Zaki Anwari, de 19 anys, es va agafar al fuselatge d’una aeronau dels Estats Units per provar de fugir del país

Dilluns passat, quan un avió militar dels Estats Units carregat amb més de 640 persones a bord es disposava a enlairar-se, centenars de persones van saltar a la pista i van provar d’agafar-se a l’aparell per intentar escapar-se del país. Un vídeo va captar la dramàtica escena. Una vegada en l’aire, l’enregistra­ment capta com dos punts negres cauen del fuselatge, recordant aquelles imatges després dels atemptats de l’11-S i Nova York quan persones desesperad­es atrapades per les flames a les Torres Bessones saltaven al buit des de dalt dels gratacels.

A la seva última publicació a Facebook el passat 29 de juny, el jove esportista va escriure: “Tu ets el pintor de la teva vida. No li donis el pinzell a ningú altre!”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain