La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una amenaça de bomba obliga a evacuar part del Capitoli

- WASHINGTON Agències

La policia dels Estats Units va evacuar ahir diversos edificis del Capitoli després que un home assegurés que tenia una bomba a la seva camioneta.

El cap de policia del Capitoli, J. Thomas Manger, va dir als periodiste­s que l’home va estacionar el vehicle en una vorera davant la Biblioteca del Congrés dels Estats Units i li va dir a un oficial que se li va acostar que hi duia una bomba mentre sostenia quelcom que semblava un detonador.

“Els meus negociador­s estan treballant dur per aconseguir una resolució pacífica d’aquest incident”, va dir Manger en una conferènci­a de premsa.

El cap policial va admetre que desconeixe­n els motius que van portar el subjecte a amenaçar l’edifici i es va negar a confirmar si es tracta d’un veterà de guerra. Només va indicar que tenen un “possible nom i identitat” de la persona, que pel que sembla va difondre un vídeo a Facebook en el qual és a l’interior d’una camioneta amb el que assegura que és una bomba i, segons la cadena CNN, parla d’una “revolució”.“La revolució està en marxa, és aquí”, diu l’home al vídeo. “Estic provant de parlar per telèfon amb Joe Biden”.

Una font de la policia va dir a Reuters que no s’havia confirmat la presència d’explosius al vehicle.

Alguns edificis propers van ser evacuats, inclòs el Tribunal Suprem dels Estats Units, o es va demanar als treballado­rs que no sortissin de les seves oficines. També es va tancar una estació de metro propera.

L’àrea del Capitoli, normalment atapeïda, estava relativame­nt deserta, amb la Cambra de Representa­nts i el Senat dels Estats Units fora de sessió amb motiu de les vacances d’estiu.

El gener passat, el Capitoli va ser assaltat per seguidors de l’expresiden­t Donald Trump que es negaven a reconèixer la victòria de Joe Biden i pretenien detenir una sessió en la qual es ratificava la votació a favor del líder demòcrata.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain