La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els Mossos detenen un individu per amenaçar per carta Aragonès

- ISABEL GARCIA PAGAN MAYKA NAVARRO Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un home de 81 anys, veí de Manresa, com el presumpte autor de tres cartes amenaçador­es contra Pere Aragonès i les cúpules dels partits independen­tistes. Les cartes, firmades per “España, acción antiindepe­ndentista”, feien referèncie­s concretes a l’ús d’armes de foc per lluitar contra l’independen­tisme i assenyalav­en el president i els líders de les formacions polítiques com a principals objectius, segons va poder saber La Vanguardia de fonts policials oficials.

El fet que el presumpte autor de les missives, d’avançada edat, tingués diferents armes a casa (curtes i llargues) en bon estat i la munició correspone­nt va fer que els Mossos en precipites­sin la detenció, consideran­t que disposava dels instrument­s necessaris per materialit­zar l’amenaça, malgrat no considerar-lo perillós. El detingut, acusat d’un delicte d’amenaces per motius ideològics, tenia llicència d’armes i la policia va decomissar tot l’arsenal que desava al seu domicili per analitzarl­o.

Les tres cartes, escrites a màquina i enviades des de Manresa, es van rebre durant els mesos de maig, juny i juliol al Palau de la Generalita­t. Les amenaces, detectades pels sistemes de control de correspond­ència habituals de la seu de la presidènci­a del Govern, es feien en primera persona del plural i contenien diverses referèncie­s a defensar-se de l’independen­tisme amb l’ús de les armes. La unitat d’informació de Barcelona ho va comunicar immediatam­ent a la unitat d’informació central.

Des que Pere Aragonès va assumir les funcions de Quim Torra, la seva seguretat es va veure reforçada. Al seu dia, Torra també va ser objecte d’una campanya de cartes amenaçador­es. En aquella ocasió, l’equip de seguretat va identifica­r l’autor de les cartes a Mallorca i va traslladar la investigac­ió a la Policia Nacional, que va detenir l’individu a les Balears.c

Les missives feien referència a l’ús d’armes de foc contra el president i l’independen­tisme

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain