La Vanguardia (Català-1ª edició)

La pandèmia entristeix l’ànim de la gent gran

-

que una o dues vegades a la setmana tenia aquests sentiments i un 1,1 % va assenyalar que el desgast o l’estrès era provocat per haver de cuidar un familiar o conegut.

Pel que fa a les pors i les preocupaci­ons, un 33% va apuntar com a preocupaci­ó principal la pròpia salut o la de familiars i amistats, un 33,2 % altres motius relacionat­s amb la covid o la vacunació i un 11,5% les restriccio­ns que dificulten sortir de casa i trobarse amb familiars.

“Del conjunt de resultats, s’extreu que el fet de viure sol incrementa les possibilit­ats de sentir tristesa o solitud” i que “la conversa i l’escolta activa tenen un efecte positiu en la salut emocional de la ciutadania”, assenyala l’Ajuntament de Barcelona en les seves conclusion­s.

Les converses telefòniqu­es han estat possibles gràcies a la implicació d’Avismón, entitat dedicada a l’atenció i suport a les persones grans.

Les trucades, a més d’indagar en l’estat d’ànim d’aquest col·lectiu, servien per oferir als entrevista­ts informació sobre els diferents projectes en marxa a la ciutat vinculats al seu benestar. Aquesta tasca va facilitar la derivació al servei de teleassist­ència de 1.036 de les persones contactade­s.

A més, 199 van ser derivades a la Fundació Avismón, 196 a la Fundació Salut i Persona i 118 més als serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Un 16,4% dels barcelonin­s que tenen entre 70 i 84 anys afirmen que se senten tristos

Així mateix, a partir de les trucades fetes, els psicòlegs van poder atendre posteriorm­ent 163 persones. Aquestes van rebre tres trucades d’una hora de durada cada una per aprofundir en el malestar emocional i dotar les persones afectades per la tristesa i la solitud d’estratègie­s d’autocura per poder fer front a aquest problema.c

 ?? HIGHWAYSTA­RZ-PHOTOGRAPH­Y / GETTY IMAGES ?? El projecte Com està? ha contactat amb més de 57.000 persones de més de 70 anys
HIGHWAYSTA­RZ-PHOTOGRAPH­Y / GETTY IMAGES El projecte Com està? ha contactat amb més de 57.000 persones de més de 70 anys

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain