La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘No puedo vivir sin ti’

- Maria Fernández Vidal

Quan una relació s’acaba però l’amor es manté, la gestió de les emocions necessita més temps. I, afortunada­ment, tinc una Lliga al davant per acostumar-me a un Barça sense Messi. De la roda de premsa dramàtica de comiat a veure’l vestit del PSG vaig passar un dol ràpid i creia que eficaç. Veure’l amb una altra –samarreta, vull dir– gairebé ni em va doldre, segura que l’amor mutu sempre perdurarà. Però, oh sorpresa, arrenca la competició i descobreix­o que el que em fa mal de veritat és veure el buit que ha deixat aquí. Em dol el Barça sense ell, més que no pas veure’l a ell sense el Barça. I com canten el grup Los Ronaldos, reconec que No puedo vivir sin ti.

Llevas años enredado en mis manos, en mi pelo, en mi cabeza y yo no puedo más. Per això he intentat distreure’m amb altres al·licients. El retorn del públic als estadis, tot i que amb restriccio­ns, és una grandíssim­a notícia, i eliminar de les transmissi­ons televisive­s aquell àudio ambient enllaunat i fals, encara millor. L’embolic –un punt vergonyós, tot sigui dit de pas– de si els nous fitxatges podien ser inscrits, la incertesa fins a última hora, el gest de Piqué... també em van fer tenir el cap ocupat durant uns dies. Però quan va començar a rodar la pilota a la gespa del Camp Nou el vaig començar a enyorar.

Debería estar cansada de tus manos, de tu pelo, de tus rarezas, pero quiero más. No en tindria mai prou, d’ell. Però ja no hi és i no puc perdre minuts ni partits enyorant un fantasma. Prou feina tinc a reconstrui­r les restes del naufragi. He d’estar al cas de si el bon rendiment de Memphis és flor de pretempora­da o es consolida. Si Griezmann fa el pas endavant que se li exigeix. Si Jordi Alba troba un nou soci per l’esquerra. Si Eric Garcia es consolida com a parella de Piqué. Quan, i sobretot com, reapareix Ansu Fati. Si algun dels Demir, Gavi o Rey Manaj de torn acaba convencent Koeman... No tinc temps per a gestionar tanta enyorança.

No puedo vivir sin ti, no hay manera. No puedo estar sin ti. Potser és aquest dissabte a San Mamés que el seu fantasma desapareix per sempre. Potser el continuaré veient tota la temporada. O només en les grans cites, on sentir el seu nom a l’alineació ja feia posar la pell de gallina. O en els partits encallats que ell deslloriga­va com ningú. O en les derrotes, quan la frustració que l’inundava em representa­va. No sé quan deixaré de veure el fantasma d’un Messi que ja no és aquí. L’únic que sé és que, com canta Coque Malla, yo me quedo para siempre con mi rey y su bandera, ya no hay fronteras. Me dejaré llevar a ningún lugar. I potser així acabo reconduint l’enyor en un dolç record. Em queda el consol d’estar, d’alguna manera, redescobri­nt el futbol del Barça, que ara em sembla tan diferent sense ell.

Em queda el consol d’estar redescobri­nt el futbol del Barça, que ara em sembla tan diferent sense ell

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain