La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pedro se la juga

El canari deixa el Roma per fitxar pel Lazio i es converteix en el sisè intercanvi directe en la història entre els dos eterns rivals

- CARLOS RUIZ Barcelona

Fa 12 anys, al flamant Barça de Pep Guardiola, Pedro Rodríguez (34) va irrompre a l’elit del futbol batent rècords sobre el terreny de joc (la temporada 20092010 va marcar en totes les competicio­ns) i ara, quan s’acosta l’ocàs de la seva carrera, ha superat un altre tipus de registre, més sensible i emocional per a l’aficionat. El Lazio va fer oficial ahir el fitxatge del canari procedent del Roma, la primera vegada en gairebé quatre dècades que hi ha un intercanvi directe entre els dos eterns rivals de la capital italiana.

El 1985, el porter Astutillo Malgioglio va ser l’últim agosarat que se’n va anar de l’entitat gialloross­i per jugar amb els biancocele­ste a la Serie B. Anteriorme­nt, només Carlo Perrone (1981), Franco Cordova (1976), Arne Selmosson (1958) i Attilio Ferraris (1934) es van atrevir a travessar a l’altra vora del Tíber. Cap d’aquests traspassos, tres del Roma al Lazio i dos a la inversa, va deixar indiferent els tifosi, i va causar irritació i eufòria a parts iguals. Els últims anys un grapat de jugadors han defensat l’escut dels dos conjunts, però després de fer escala en altres destinacio­ns. Peruzzi, Mihajlovic, Fuser i Kolarov, o l’entrenador Zeman, destituït pels laziale el 1997 per mesos després fitxar pels romanistes, són alguns dels noms que han format part de la història recent de les dues entitats.

Malgrat l’odi que es professen, l’arribada al Lazio de Pedro, que no entrava als plans del nou entrenador, José Mourinho, suposa un acord beneficiós per a les dues parts, segons va transcendi­r als mitjans italians, ja que el Roma s’estalvia l’alta fitxa del davanter i el conjunt de les àguiles incorpora un jugador sense cost de traspàs que agrada al tècnic Maurizio Sarri, que ja el coneixia de l’etapa al Chelsea.

L’espanyol tanca el seu any a Trigoria amb un balanç de sis gols i set assistènci­es en 40 partits, dels quals va ser titular en 30 a les ordres del portuguès Paulo Fonseca. Casualment, l’últim gol del veterà davanter amb el Roma va ser el 15 de maig en el derbi contra el Lazio de la penúltima jornada de la Serie A. L’alegria dels seguidors gialloross­i quan va marcar el definitiu 2-0 ara s’ha convertit en menyspreu en una ciutat on encara es respira la passió pel futbol.

Per al de Tenerife, el Lazio serà el quart equip de la seva carrera després de jugar durant set temporades al Barça i cinc al Chelsea i finalment recalar a Itàlia. Tretze anys de trajectòri­a en què ha aconseguit un palmarès espectacul­ar, sobretot pels anys de blaugrana, on destaquen tres Champions League, cinc Lligues espanyoles, una Premier League i una Europa League, a més d’un Mundial (2010) i una Eurocopa (2012) amb Espanya. Pedro, que portarà el dorsal 9 en aquesta nova etapa, en principi durant dues temporades, s’enfrontarà al seu exequip en la jornada 6 de la Serie A, però serà en la jornada 30 de la segona volta, amb el Roma actuant com a local a l’Olímpic, quan sabrà el veredicte de la seva anterior afició, com passava antigament amb els gladiadors al Colosseu. Per bé o per mal, Pedro ja és etern a Roma.c

Feia gairebé 40 anys que un futbolista no s’atrevia a canviar de bàndol; Pedro arriba reclamat per Sarri

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain