La Vanguardia (Català-1ª edició)

Mahou San Miguel inverteix 6 milions d’euros al centre productiu de Lleida

El grup ampliarà referèncie­s i les instal·lacions d’empaquetam­ent de llauna i cartró

- BLANCA GISPERT Barcelona

El grup cerveser Mahou San Miguel destinarà 6 milions d’euros a la millora de la seva planta productiva a Lleida.

Segons un comunicat, l’empresa preveu destinar els recursos a la modernitza­ció dels processos amb l’objectiu d’augmentar la qualitat, l’eficiència i la sostenibil­itat ambiental a través de les últimes tecnologie­s. Entre totes les reformes, destaca l’ampliació del magatzem d’empaquetam­ent de llauna i cartró, que suposarà aquest any prop d’1 milió d’euros d’inversió, i també l’adaptació del centre de producció per elaborar noves referèncie­s, que implicarà una inversió de 2 milions d’euros.

“Volem aportar valor a Lleida i aquesta inversió respon al desig que la fàbrica continuï sent un exemple d’eficiència, innovació i respecte a l’entorn”, afirma Manuel Heredia, director d’aquest centre de producció de Mahou San Miguel. La inversió de 6 milions d’euros suposa un 73% més que la de l’any anterior, quan l’empresa va patir amb més intensitat la paràlisi de la pandèmia. Malgrat

la crisi, la companyia assegura haver mantingut la planta oberta sense parar. També ha donat suport al sector de l’hostaleria lleidatana amb ajuts valorats en 1,4 milions d’euros.

Aquesta planta de cervesa té un vincle històric amb el territori. Va obrir les portes el 1957 després que dos emprenedor­s lleidatans viatgessin a les Filipines amb l’objectiu de convèncer els propietari­s de San Miguel Brewery per obrir un centre a Europa. Van tornar amb el llevat i les màquines i van posar la planta en marxa fins al dia d’avui. La propietat va canviar de mans el 2000 quan el grup Mahou, propietat de les famílies Mahou Herráiz i Gervás Sanz, es va fer amb la totalitat del negoci.

El grup madrileny assegura que el seu compromís amb el centre productiu de Lleida és a llarg termini. En l’última dècada, ha invertit al voltant de 25 milions en el seu mantenimen­t. En l’actualitat, el centre ocupa 166 persones i produeix al voltant de 2,4 hectolitre­s a l’any, la majoria dels quals destinats a exportació.

De fet, la fàbrica de Lleida és la segona que té el grup a Espanya, només per darrere de la d’Alovera (Guadalajar­a). En total, el grup compta amb 10 centres d’elaboració de cervesa. Vuit se situen a Espanya i uns altres dos, als Estats Units. A començamen­ts d’aquest any, la companyia va vendre la seva fàbrica a l’Índia, on va aterrar el 2012, a causa de la crisi de la pandèmia.

El 2020, el grup va facturar 1.252 milions d’euros, un 10,5% menys que l’any anterior, i va esquivar les pèrdues registrant un benefici net de 2,3 milions d’euros, un 98% menys que el 2019. Amb una quota de producció del 32% a Espanya, el grup familiar dona feina al voltant d’unes 4.000 persones en total.c

 ?? M ?? El centre de producció de Lleida
M El centre de producció de Lleida

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain