La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un còmode creixement

Resol, de mobiliari de disseny, amplia les seves instal·lacions a les Preses (Garrotxa) amb una inversió d’1,5 milions

- LUIS FEDERICO FLORIO Barcelona

La firma de mobiliari Resol, especialit­zada en cadires, gandules i taules plàstiques d’exterior, invertirà 1,5 milions d’euros en una nova nau de 3.200m2 peraemmaga­tzematgea les seves instal·lacions centrals de les Preses (Garrotxa), que li permetran apuntalar el creixement i arribar a facturar 50 milions en cinc anys, un fort impuls des dels 29 milions previstos aquest exercici, encara marcat per la pandèmia.

Nascuda fa 60 anys, en una primera i llarga etapa va créixer fabricant les típiques cadires o taules de plàstic d’exterior, les blanques de tota la vida. Un producte “que es venia a volum, amb poc disseny i valor afegit”, comenta Joan Traveria, director general. Fa una mica més d’una dècada es va decidir fer un gir, “apostant pel disseny i volent diferencia­r-se”, però amb preus “molt competitiu­s” i convertint-se en dissenyado­rs-fabricants. Es va passar de vendre molt amb poc marge a entrar a productes amb menys volum, però molt més marge. A més es juga amb els conjunts, combinacio­ns de taula i cadires o gandules i para-sols per vendre en paquet.

Entre els clients destaquen les grans hoteleres espanyoles i més recentment cadenes de restauraci­ó a Mèxic. La idea ara és concentrar esforços a guanyar-se els arquitecte­s, decoradors i interioris­tes perquè prescrigui­n el seu producte en els projectes. “Fins ara el negoci passava per vendre a l’engròs i a grans cadenes, però han crescut molt els clients al detall i el comerç electrònic”, comenta Traveria. El 2019, abans de la pandèmia, es van arribar a facturar uns 33 milions, “i els beneficis anaven en augment amb el canvi al model de disseny”. El 2020 va caure un 30%, a 20 milions i sense guany. “Ens havíem preparat perquè tots els productes es poguessin fabricar amb material reciclat, més sostenible, però la pandèmia ho va frenar”, explica Traveria. Al final s’han quedat en unes set referèncie­s “que funcionen molt bé”.

La previsió és tancar el 2021 amb 29 milions facturats i tornar a benefici, per reprendre nivells prepandèmi­a el 2022. I amb un pla d’anar a 50 milions el 2026. “Confiem en les nostres palanques”: han tret una línia d’entapissat­s amb bona acollida i la sostenibil­itat té cada cop més atractiu, tapant el forat d’una restauraci­ó i hostaleria perjudicad­es per la covid. Hi haurà més internacio­nalització, amb l’obertura d’una filial als Estats Units el 2022, que s’afegirà a les delegacion­s de Mèxic, Dubai o el Japó. La meitat de les vendes són a l’estranger, amb França i Portugal al capdavant, seguits dels EUA, on venen a les principals cadenes. Més disseny i qualitat –i comoditat– per recuperar-se de la sotragada.

Resol ocupa unes 200 persones. És part del grup Brand Corner, de la família Tornini.c

La sostenibil­itat, una nova línia d’entapissat­s i l’empenta a l’exterior cobreixen la caiguda del negoci

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain