La Vanguardia (Català-1ª edició)

De moment només dos

El pas endavant el protagonit­zen De Jong i Memphis, que necessiten suports

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

El president Joan Laporta va anunciar un canvi de cicle tot just després de perdre la Lliga 202021. L’entrenador Ronald Koeman va demanar, gairebé va exigir, un pas endavant a la plantilla quan es va assabentar que Leo Messi no continuari­a. Però de moment, és un Barça de pocs. Pel que es va veure a San Mamés, només dos futboliste­s han protagonit­zat el tan esbombat canvi de rol. De Jong i Memphis marquen el camí i necessiten que la resta segueixi el lideratge i l’ambició que els neerlandes­os van demostrar per completar i confirmar un projecte que serà coral o no serà.

La capacitat de reacció va ser destacable quan els de Koeman es van veure dissabte per sota al marcador. Sobretot si es tenen al cap les recents caigudes en picat que els van costar la passada Lliga.

Llavors van ser incapaços de sobreposar-se als gols del Granada, del Llevant o del Celta, que van pesar com una llosa. A San Mamés, el Barça es va negar a ensenyar la bandera blanca, es va resistir a abaixar els braços. No vol acomiadar-se de bon començamen­t del títol, com va passar a l’inici del curs passat.

Només cal veure el que va passar després del gol de Memphis Depay a San Mamés. Després de batre amb un cacau amb l’esquerra Agirrezaba­la, el neerlandès va córrer cap al córner amb els braços estesos i poc a poc es va aturar. Quan es va girar... no hi havia ningú perseguint-lo per celebrar el gol. L’únic que va arribar fins a la línia de fons per abraçar-lo va ser Sergi Roberto. Ningú més.

Després, ja a mig camí del centre del camp, es van acostar Busquets i Jordi Alba, també capitans, per donar una mica d’afecte al nou davanter.

I la resta? Ja estaven tots preparats en camp propi perquè es reprengués com més aviat millor el matx. Demir i Griezmann havien anat dins de la porteria a agafar la pilota i portar-la al punt central. Faltava un quart d’hora i volien intentar la remuntada.

S’havia lesionat Piqué, havien

 ?? ALVARO BARRIENTOS / AP ?? Frenkie de Jong va protagonit­zar a la segona part una exhibició de desplegame­nt, conduccion­s i ganes d’anar a buscar la victòria a San Mamés
ALVARO BARRIENTOS / AP Frenkie de Jong va protagonit­zar a la segona part una exhibició de desplegame­nt, conduccion­s i ganes d’anar a buscar la victòria a San Mamés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain