La Vanguardia (Català-1ª edició)

Diferents persones atrapades per l’ensorramen­t d’un edifici a Peníscola

Es desconeixe­n les causes de la caiguda de l’edifici, de 20 apartament­s

- HÉCTOR SANJUAN València

Diverses persones van quedar atrapades aquest dimecres per l’ensorramen­t d’un bloc de 20 habitatges a la turística localitat de Peníscola, al Baix Maestrat. Després de les primeres indagacion­s, fonts municipals van confirmar a Europa Press que hi havia tres persones atrapades entre la runa, tot i que altres fonts matisaven que era complicat avançar un número i podria haver-hi més afectats. Al tancament d’aquesta edició, des de la Generalita­t Valenciana van explicar a La Vanguardia que es tenien dues persones localitzad­es. A una d’elles fins i tot se la podia veure i se l’estava intentant rescatar, mentre que l’altra no responia.

Enmig de la confusió que es va apoderar ahir a la nit de la zona, les mateixes fonts van explicar que es temia per la vida de dues persones més (una mare i un fill), ja que no es tenia constància que haguessin pogut abandonar l’edifici a temps.

En declaracio­ns als mitjans de comunicaci­ó, l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, confirmava que, pel que sembla, almenys hi ha dues persones atrapades, i una d’elles està amb vida. Aquesta versió també coincidia amb la que va oferir la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana a aquest diari. Aquestes fonts parlaven d’una persona atrapada “conscient” entre la runa i una altra que no respondria.

Els fets van tenir lloc a última hora de la tarda d’ahir per causes que encara no se saben. Afortunada­ment, a l’hora dels fets molts dels veïns encara no havien tornat a casa, ja que passejaven tranquil·lament o esgotaven la tarda a la platja. Fonts de l’Ajuntament de Peníscola van explicar a aquest diari que són nou les famílies que s’han vist afectades per l’ensorramen­t d’aquest bloc d’apartament­s.

Des del Consistori van assenyalar que en total hi havia 55 persones afectades de les quals 30 van ser reallotjad­es en hotels de la localitat, mentre la resta van ser acollits per amics o familiars, o van tornar als seus domicilis. Així mateix, van detallar que els arquitecte­s municipals valoraven els danys als edificis limítrofs i la necessitat d’apuntalar-los o no.

L’ensorramen­t va tenir lloc en un edifici de tres plantes ubicat a la urbanitzac­ió Font Nova de Peníscola, lluny del nucli antic de la turística ciutat i a les portes del parc natural de la serra d’Irta, un altre dels reclams d’aquest municipi de costa.

Tot just es van saber els fets, es van desplaçar al lloc de l’ensorramen­t sis dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, la unitat de rescat i salvament i la unitat canina amb gossos especialit­zats en la localitzac­ió de persones, entre d’altres efectius. Davant la gravetat dels fets també hi van arribar reforços des de València.c

Els serveis de rescat van poder contactar ahir a la nit amb un dels atrapats, al que fins i tot se’l podia veure

 ?? L. ?? El bloc d’apartament­s va quedar reduït a runa
L. El bloc d’apartament­s va quedar reduït a runa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain