La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ernest Codina torna a RAC105 dilluns que ve amb ‘Matina Codina’

El nou despertado­r combinarà música, irreverènc­ia i provocació

- REDACCIÓ Barcelona

Ernest Codina estrena dilluns 30 d’agost Matina Codina, el programa que suposa el seu retorn a RAC105 i amb què l’emissora estrena la temporada radiofònic­a. El nou despertado­r de l’emissora musical del Grup Godó començarà cada dia a les sis del matí i anirà fins a les onze. Cinc hores en què el presentado­r vol “recuperar els grans clàssics dels programes despertado­rs i musicals i a la vegada fer un pas més en la irreverènc­ia i provocació”.

Ernest Codina vol que tot Catalunya “es desperti amb aquest programa”, que buscarà “sorprendre cada dia amb continguts enginyosos i la personalit­at de tot l’equip”. Codina defineix el morning show com un “programa d’humor transgress­or, despert i amb els èxits musicals indiscutib­les dels últims vint anys i de l’actualitat”. Afegeix que “el que necessita la gent en aquests moments és xou, alegria, riure i la millor selecció musical del moment. I tot això ho aconseguir­em amb l’equip, format pels millors creadors de continguts d’aquest país”.

L’equip del Matina Codina el formen Albert Bermúdez, un imitador amb més de 100 veus que a més serà la mà dreta i

El presentado­r vol “sorprendre cada dia amb continguts enginyosos i la personalit­at de tot l’equip”

el coordinado­r de guió de l’equip; Marc Lesan, realitzado­r audiovisua­l, que serà el segon guionista i el community manager del programa; Laura Grau, youtuber i guionista, que estarà al capdavant de la producció, i Marc Sarrats, que cada dia posarà pebre al programa. Altres col·laboradors­seran Maiol Roger, Mireia Giró, Pau de Ponts, Tian Riba i Raquel Hervás. Tot això, sense oblidar que una part fonamental del programa la tindran els oients, als quals se’ls demanarà una participac­ió activa.

Codina estableix l’objectiu del Matina Codina: “Convertir-se en el programa referent dels matins de la ràdio musical a Catalunya”. El presentado­r insisteix que està molt content de tornar a casa, que és com defineix RAC105. Va presentar el programa matinal durant pràcticame­nt dos anys, i el juliol del 2019 va assolir una audiència de 102.000 oients; una xifra que ara espera superar perquè “tinc i torno amb tota la il·lusió”.

Ernest Codina també assumeix la coordinaci­ó musical de RAC1, la creativita­t estètica de l’emissora i la possibilit­at d’estudiar nous programes per a la graella de RAC105.c

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Codina es prepara per una nova etapa a RAC105
ANA JIMÉNEZ Codina es prepara per una nova etapa a RAC105

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain