La Vanguardia (Català-1ª edició)

LaLiga i la Premier League, en contra de cedir jugadors a les seleccions

- CARLOS RUIZ Barcelona

Per enèsima vegada els últims anys, les lligues nacionals i les federacion­s han mostrat el seu desacord entorn de la potestat sobre els jugadors. En aquest cas, tant LaLiga com la Premier League van anunciar que no estan d’acord amb la cessió de futboliste­s per als partits de les seleccions al setembre, els britànics per qüestions sanitàries, mentre que la patronal espanyola va denunciar la incompatib­ilitat de dates entre la competició domèstica i la classifica­ció sudamerica­na per al Mundial.

“LaLiga donarà suport en tots els àmbits a la decisió dels clubs espanyols de no alliberar els seus jugadors”, va explicar en un comunicat l’entitat presidida per Javier Tebas, que va qualificar de “greu decisió unilateral de la FIFA” ampliar el període per a partits internacio­nals de nou a onze dies al setembre i l’octubre. Una mesura presa arran de la suspensió per la covid dels partits del març. Més de vint jugadors que militen a Primera han estat convocats per jugar a Sudamèrica tres partits, l’últim divendres a la matinada a Espanya, tot just un dia abans del principi de la tercera jornada. L’Atlètic, amb De Paul, Correa, Giménez, Luis Suárez i el nou fitxatge Cunha, i el Reial Madrid, amb Valverde, Casemiro i Militão, són dos dels clubs més afectats. També el Sevilla, que podria perdre els argentins Papu Gómez, Acuña i Montiel per rebre un Barça amb la possible absència de l’uruguaià Araújo.

Per la seva part, la Premier s’ha negat a cedir els futboliste­s que viatgin a territoris de la llista vermella, on figuren els països amb una alta taxa de covid, la majoria de Sud-amèrica. L’organisme va dir que ha tingut “extensos diàlegs” amb la Federació anglesa i el Govern, però a causa de “les preocupaci­ons de salut pública” no es farà “una excepció”. La decisió presa a Espanya i la Gran Bretanya no ha convençut la FIFA, que en boca del seu president, Gianni Infantino, va demanar “la solidarita­t de cada associació, cada lliga i cada club per fer el més correcte i just per al joc”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain