La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més pólvora

Els pericos incorporen el davanter Loren Morón fins a final de temporada

- ROBERTO RODRÍGUEZ Barcelona

Després de dues jornades de Lliga l’Espanyol encara no sap què és marcarungo­lenelretor­n a Primera. Ni a Pamplona ni a casa, contra el Vila-real, van faltar ocasions. Al contrari, els pericos van generar molt més del que calia esperar. Tot i això, els seus davanter van fracassar en la missió de resoldre accions molt clares. Malgrat que la confiança en Raúl de Tomás és total, l’entitat blanc-iblava va presentar ahir un altre davanter, el quart fitxatge de la temporada, l’andalús Loren Morón (27).

Procedent del Betis, Morón suposa més pólvora per a un equip que vol fer els deures com més aviat millor i no veure’s sorprès un altre any pel descens. El de Marbella jugarà com a cedit fins a final de temporada i l’equip perico es guarda una opció de compra voluntària que podria estar entorn dels 9 milions d’euros.

Morón ve a completar una nòmina d’atacants en què destaca per sobre de tot Raúl de Tomás, vaixell insígnia de l’entitat després de fer la temporada passada 23 gols. El nou jugador blanc-i-blau va assegurar en la presentaci­ó que “sabent com juga en Raúl [De Tomás] podem compenetra­r-nos molt bé”. Per això, competirà per un lloc amb el belga Landry Dimata, que s’ha guanyat la titularita­t amb bones actuacions i gols importants i amb el xinès Wu Lei, que ara passa a ser la quarta opció de Vicente Moreno.

Malgrat que es tracta d’una cessió, l’operació no ha estat senzilla. En primer lloc per problemes amb el límit salarial, però solucionat aquest inconvenie­nt amb l’acord entre LaLiga i el fons CVC, el Betis, que ja ha arribat a un acord amb la Reial per a la incorporac­ió de William José, no volia desprendre’s del jugador fins a incorporar un altre davanter. Finalment, ha estat important la voluntat del futbolista, que ha descartat altres ofertes.

Als 27 anys, Morón és un davanter amb experiènci­a a Primera i que arriba amb ganes de tancar boques. “La temporada passada vaig comptar poc al Betis, per això vull reivindica­rme. La manera de jugar de l’equip em pot anar bé”, va assegurar. Al Villamarín va demostrar qualitat per moure’s entre línies i velocitat per jugar a l’espai. En quatre cursos a Primera ha marcat 24 gols en 111 partits.

I mentre que Loren podria ser convocat per Moreno per al partit d’aquest divendres contra el Mallorca, l’argentí Matías Vargas marxarà cedit fins a final de temporada a l’Adana Demirspor turc i Pol Lozano és a prop del Girona. Amb aquests moviments, Rufete, director esportiu, es va donar per satisfet amb al mercat: “Tenim una plantilla òptima per a aquesta temporada”, va concloure.c

L’Espanyol es guarda una opció de compra voluntària per l’exbètic i cedeix Vargas al Demirspor

 ?? CARLOS MIRA / RCDE ?? Loren Morón és el quart fitxatge de l’equip blanc-i-blau
CARLOS MIRA / RCDE Loren Morón és el quart fitxatge de l’equip blanc-i-blau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain