Miguel Luque i Toni Ponce obren la collita amb dues plates a la piscina

El nedador de Parets suma el 7è metall

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Com ja va passar a Rio, la piscina torna a ser el viver de les medalles per a la delegació espanyola als Jocs Paralímpic­s de Tòquio 2020. Al Centre Aquàtic van caure els dos primers metalls per al Comitè Paralímpic Espanyol gràcies als nedadors catalans Miguel Luque (Parets del Vallès, 45) i Toni Ponce (Vilafranca del Penedès, 34), que es van penjar la plata tots dos.

Luque, en els sisens Jocs, va conquerir la setena medalla, sisena en els 50 m braça categoria S3, la seva prova fetitxe. El vallesà, de la Fundació Adapta2 de Barcelona, va parar el crono en 49s8, la millor marca de la seva carrera, i es va quedar a 2s59 del rus Roman Jdanov, or amb nou rècord mundial en 46s49. Luque arribava a la cita amb la segona millor marca mundial de l’any. “Ha estat la millor medalla que he guanyat en la meva carrera esportiva. Després de 21 anys competint, aconseguir una medalla i fer el millor temps en uns Jocs significa que he fet molt bé la feina aquests últims anys, també gràcies als entrenador­s que he tingut. La vull dedicar al meu fill”, deia Luque, que suma 7 medalles paralímpiq­ues més 18 en Mundials i Europeus.

Per la seva part, Toni Ponce, en els segons Jocs, va aconseguir la primera medalla paralímpic­a, de plata, en els 200 m lliure S5. El vilafranqu­í es va quedar a 8s44 de l’italià Bocciardo. “Sabia que l’italià és en un altre món i estic molt content de la feina feta”, va dir. En la mateixa final, el debutant Luis Huerta va ser 4t, i el veterà Sebastián Chano Rodríguez, 8è.

A la final dels 400 m lliure, la barcelonin­a Núria Marquès (22), que havia guanyat l’or en aquesta prova a Rio, va ser 6a.

La selecció espanyola masculina de bàsquet en cadira de rodes va debutar amb victòria contra Corea del Sud (65-53).c