La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xocolata a Instagram

Xocolating preveu impulsar les vendes fins als 3,5 milions a través de Body Genius, una marca de productes dolços i saludables

- BLANCA GISPERT Barcelona

La tradició xocolatera de la família Fabré es remunta a l’any 1948, quan va obrir el primer obrador al municipi de Manlleu, a la comarca d’Osona. Durant generacion­s, la família va proveir pastisseri­es de tot Catalunya, elaborant les barretes de xocolata per a croissants, mones de Pasqua, xocolates amb fruits secs...

Però als últims anys Xocolating (el nom de l’empresa ha anat canviant amb el temps) ha fet un salt cap endavant amb la venda en línia al consumidor final. “El 2016 vam crear la marca Body Genius aprofitant l’atractiu de l’alimentaci­ó saludable i el màrqueting a través d’Instagram. Vam elaborar barretes de proteïna i dolços sense sucres afegits per a esmorzars i mossades. Vam crear la categoria healthy gourmand, productes sans que no renuncien al plaure de menjar bé”, comenta Ferran Mensa, director de màrqueting de la companyia.

Des d’aleshores, la marca ha anat creixent i ja representa més del 90% de la facturació de Xocolating. El 2020, l’empresa va ingressar al voltant de 2 milions d’euros i aquest any va camí d’assolir els 3,5 milions. L’ebitda (benefici brut) se situa entorn del 15%. Ara el producte més venut és una crema de cacauet i cacau, seguit d’una massa en pols per elaborar tortitas i un cereal proteic recobert de xocolata.

La presència de Body Genius a Instagram (amb més de 225.000 seguidors) i la venda dels productes a través d’Amazon han permès a la marca fer el salt a l’estranger. “Hem aterrat a França i pròximamen­t volem entrar a Alemanya”, comenta David Fabré, membre de la família propietàri­a.

De cara als propers anys, la companyia preveu un pla agressiu de creixement per situar la facturació en 30 milions d’euros d’aquí a cinc anys. Per finançar l’expansió, la família ha incorporat recentment a l’accionaria­t l’inversor Vicenç Martí (president d’Elrow, fundador de la start-up Ketonico), que s’ha fet amb el 10% del capital. Així mateix, acaba d’obrir una ronda de finançamen­t per aixecar tres milions d’euros abans que finalitzi l’any.

Actualment, l’empresa està controlada per la família Cabré i participad­a per Ferran Mensa, Vicenç Martí i Camila Tomàs, cosina de la família i vicepresid­enta d’innovació i tecnologia del grup Puig.

Xocolating dona feina a 23 persones de forma directa a la planta de producció de Manlleu, que compta amb una superfície de 2.500 m2. La capacitat de producció actual li permet créixer fins a quatre vegades més.c

L’empresa de Manlleu acaba d’obrir una ronda d’inversió de tres milions d’euros

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain