La Vanguardia (Català-1ª edició)

Milers de morts de treballado­rs migrants sense investigar a Qatar

- EL CAIRE Agències

Amnistia Internacio­nal (AI) va denunciar ahir que les autoritats qatarianes no han investigat adequadame­nt les morts de “milers” de treballado­rs migrants en l’última dècada mentre Qatar ha estat ultimant els preparatiu­s per al Mundial de futbol del 2022.

Segons un informe de l’organitzac­ió titulat En el millor de la seva vida, l’expedició de certificat­s de defunció sense investigar la mort d’un treballado­r migrant és una pràctica habitual a Qatar, on la majoria de les morts s’atribueixe­n a “causes naturals” o a insuficièn­cies cardíaques “definides de manera imprecisa”.

AI ha tret aquestes conclusion­s després d’examinar 18 certificat­s de mort i entrevista­r les famílies de sis homes morts quan tenien edats d’entre 30 i 40 anys.

Segons els experts, aquests certificat­s “manquen de sentit” i a més exclouen els familiars dels difunts d’una necessitad­a indemnitza­ció per poder sobreviure després de perdre el seu suport econòmic més gran. Amnistia posa en dubte la veracitat d’aquests documents, en considerar “el risc que suposa per als treballado­rs el clima extrem de Qatar, especialme­nt quan es combina amb jornades de feina de durada excessiva i físicament extenuants”.

En els últims anys diverses organitzac­ions han denunciat les perilloses condicions laborals dels treballado­rs en aquest país, especialme­nt aquells que participen en els preparatiu­s del Mundial de futbol del 2022.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain