La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cúmul de senyals a l’accés a Barcelona

- Sant Boi de Llobregat

Tomás Mayral denuncia la confusió que poden provocar tants senyals de circulació en l’accés a Barcelona per la carretera de Collblanc. L’acumulació de senyals requereix una anàlisi prèvia i alenteix el temps de reacció. Podeu compartir fotos al correu participac­ion@lavanguard­ia.es

progrés. Tots vàrem marxar a altres sectors, avui la majoria de les nostres masies estan ensorrades, i els boscos, descuidats. Uns quants baixàrem a la plana, com la del Llobregat, i optàrem per la defensa de les zones agrícoles protegides. Treballàre­m per transforma­r-les en un parc agrari, i ho vam aconseguir. Es creà el Consorci del Parc Agrari. Si bé el parc te un greu problema estructura­l (excessiva parcel·lació), els polítics i el consorci saben que si no fan res amb la construcci­ó, i hipotètica ampliació, de la tercera pista de l’aeroport, els pagesos, esgotats de tantes lluites, abandonare­m les terres, com al seu dia vam abandonar els boscos.

Els polítics s’hi llençaran al damunt, com aus de pressa famolenque­s, i els ciutadans perdran un espai agroambien­tal únic, que produeix aliments frescos i de proximitat. Terribleme­nt cert, tant Eurovegas com avui l’aeroport eren i són fal·làcies ofertes a l’altar del déu dels diners.

Lluis Parés

Prohibir el joc en línea

A l’article “Els jugadors en línia hauran de fixar per endavant el temps i els diners a gastar” (Societat, 24/VIII/2021) es parla del projecte de reial decret que prepara el Govern central per reduir els riscos associats amb

Pensamient­o peluche

Existen dos formas de amar; desde la dependenci­a y desde el desapego. Nuestra cultura fomenta, como normal, querer desde las dependenci­as mutuas. Pero este tipo de sentimient­o es producto de una identidad emocional errónea. Construir desde el equilibrio emocional y la autosufici­encia es lo saludable.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain