La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona rep més de 450 peticions d’asil cada mes

-

Anna Monell / LA VANGUARDIA de la vulnerabil­itat de migrants, fins i tot dels que ja vivien a Barcelona. Es tracta d’una situació provocada per la “complexita­t de la llei d’Estrangeri­a”, que denega un 95% de les sol·licituds, cosa que fa que un de cada dos usuaris del Saier estiguin en situació irregular al país. Davant aquesta casuística, el govern municipal exigeix a l’Estat que desencalli la modificaci­ó del reglament d’estrangeri­a.

Serra va incidir igualment en “l’onada de solidarita­t” desfermada per acollir refugiats de l’Afganistan, cosa que va suggerir que “pot ser extensible a altres persones refugiades que viuen a Barcelona”. La solució de les famílies d’acollida ja supera les 50 convivènci­es. Per promoure aquest tipus d’ajuts, a partir del 2022 s’obrirà a Barcelona una oficina tècnica municipal que coordinarà i col·laborarà

El Consistori crea una oficina tècnica per facilitar els tràmits a les famílies d’acollida a migrants

amb les famílies d’acollida. El perfil del migrant acollit per famílies barcelonin­es és d’un home de 25 a 30 anys que arriba sol, sense càrregues familiars aquí i que està en situació irregular, “de manera que necessita un vincle per avançar en positiu cap a la seva plena autonomia”.

Els indicadors revelen que els acollits en famílies mostren un grau d’inclusió més alt. Per exemple, un 74% d’aquests joves incremente­n les seves competènci­es idiomàtiqu­es i parlen català. D’altra banda, un 70% dels usuaris acaben trobant un habitatge, habitualme­nt compartit, per aconseguir la seva plena autonomia.

Pel que fa als refugiats de l’Afganistan, amb una arribada a Barcelona que “és imminent”, segons Marc Serra, l’Ajuntament ha ofert inicialmen­t 50 places en equipament­s municipals que s’activaran una vegada s’esgotin les places ordinàries del Sistema Estatal d’Asil.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain