La Vanguardia (Català-1ª edició)

Adif prohibeix el pas pel nou camí de l’escullera entre Mataró i Cabrera

- F. CEDÓ Mataró

Adif, la promotora de les obres per protegir les vies de les línies R1 i R11 al seu pas per Mataró i Cabrera de Mar (Maresme), adverteix que el nou camí que separa l’escullera de les vies no és un pas per als vianants, de manera que estarà tancat fins a nou avís.

Per als alcaldes d’aquestes dues poblacions el camí era una bona opció viària per comunicar a peu els dos territoris, i els sorprèn la restricció d’Adif, de manera que han començat a negociar amb el ministeri i la Demarcació de Costes, administra­cions competents en la línia costanera.

Segons Adif, “és un camí de mantenimen­t i no s’hi pot passar”. “No som competents per decidir què cal fer amb el vial; han d’arribar a acords les administra­cions”, assenyalen fonts de l’administra­dora ferroviàri­a..

El nou camí que els dos municipis reclamen com a via per als vianants de connexió sorgeix després de l’acabament, a finals de juliol, de les obres de reforç amb escullera al tram de 2,2 quilòmetre­s, en què s’han invertit dotze milions d’euros.

L’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, assegura que Adif i Costes de l’Estat ja negocien la cessió dels dos espais. L’ideal, assegura, “és que s’hi pogués passar a peu o amb bicicleta”, i s’obrissin les portes.

Per la seva part, l’alcalde de Mataró, David Bote, és més taxatiu: “Sí o sí ha d’estar obert”. I atén el compromís de les administra­cions supramunic­ipals per buscarhi una solució. “Legalment és una negociació complexa, ja que a la zona hi conflueixe­n una riera, la costa i la via del tren”.c

 ?? ADIF ?? Vial i escullera entre Mataró i Cabrera
ADIF Vial i escullera entre Mataró i Cabrera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain