La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els rodatges a Barcelona recuperen l’activitat prèvia a la pandèmia

- DAVID GUERRERO Barcelona

Els llums del gran decorat que representa Barcelona es van apagar gairebé completame­nt durant gran part de l’any passat. Tots els rodatges programats els primers mesos de la pandèmia es van haver de suspendre i no va ser fins ben entrat l’estiu que es van tornar a encendre els focus. L’evolució des de llavors ha estat positiva i aquest any l’activitat està sent molt alta, amb nivells semblants als que hi havia el 2019.

Els espais gestionats per Barcelona Serveis Municipals (BSM) ja tenen els mateixos números que llavors, amb una trentena de filmacions a les seves instal·lacions des de començamen­t d’any. Entre aquestes filmacions hi ha sèries, pel·lícules i anuncis. La xifra en el conjunt de la ciutat és molt més gran però l’activitat de BSM és un dels millors termòmetre­s en la matèria, ja que gestiona espais tan emblemàtic­s com el Tibidabo.

Al parc d’atraccions s’hi van estar rodant la primavera passada diverses escenes d’una pel·lícula produïda per Netflix, que precisamen­t està sent un dels grans dinamitzad­ors del sector local i ja hi ha fet una desena de rodatges des de començamen­t d’any. S’afegeixen a una altra desena del 2020, quan es va gravar la sèrie El Inocente, protagonit­zada per Mario Casas i Aura Garrido, en llocs com el zoo, l’estació del Nord, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), així com l’aeroport del Prat, Sitges i l’antiga presó de Figueres.

A la capital catalana, l’espai de gestió municipal més sol·licitat per a rodatges és el parc del Fòrum, especialme­nt buscat per a anuncis de televisió a causa de les nombroses possibilit­ats que ofereix el lloc. També està cridant molt l’atenció la presó Model des que va deixar de ser un penal. Aquests dies s’hi roda l’última pel·lícula d’Alberto Rodríguez, que precisamen­t porta el nom de la presó, Modelo 77, en aquest cas amb la producció de Movistar+ darrere.

Amb tot, la publicitat és la mena de rodatge més habitual. Els casos més recents a Barcelona són els de BMW al Tibidabo i Renault al Fòrum. El sector de l’automoció és, amb el de la moda, el majoritari a l’hora d’escollir la ciutat com a teló de fons per fer atractius els seus productes. Els últims mesos també hi ha anuncis d’asseguranc­es, hotels i marques de rellotges.

Si res no es torça en el que queda d’any, tot apunta a una normalitza­ció del volum de rodatges registrats per la Barcelona Film Commission, segons fonts municipals, que va arribar a les prop de 3.000 produccion­s de tota mena el 2019. La tendència es replica en altres escenaris molt demandats com ara Sitges. El Node Film Clúster, que gestiona rodatges al Garraf i el Penedès, assegura que els primers sis mesos s’han superat les xifres prepandèmi­ques, i fins i tot s’ha acollit un reality d’una televisió holandesa.c

Els espais més sol·licitats, com el Tibidabo i el Fòrum, ja han arribat als nivells del 2019

Una gran part de les gravacions a la ciutat són anuncis, amb interès especial del sector automobilí­stic

 ?? BSM ?? Rodatge d’una producció de Netflix al Tibidabo a la primavera
BSM Rodatge d’una producció de Netflix al Tibidabo a la primavera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain