La Vanguardia (Català-1ª edició)

En el nom de Rocío Jurado

Les reflexions escrites per la cantant provoquen un altre enrenou al clan

- ALBERT DOMÈNECH Barcelona

El 21 de març Rocío Carrasco va estrenar a Telecinco una sèrie documental per parlar de la seva vida, un autèntic tsunami per a la premsa del cor que, mesos després, ningú no ha estat capaç de frenar. Amb el seu dur testimoni, la filla de Rocío Jurado va posar cap per avall gran part de les seves vivències en un exercici televisiu i emocional que va deixant, a mesura que passen els mesos, una llista més gran de damnificat­s. El principal va ser el seu exmarit, Antonio David Flores, a qui Carrasco acusa de cometre delictes de violència de gènere i violència vicària, malgrat que la justícia té sobresegud­a provisiona­lment la causa després que ella denunciés la seva exparella l’any 2016 per maltractam­ent psicològic.

Després de l’emissió de l’últim capítol de la sèrie, la mateixa Carrasco anunciava a plató que hi hauria continuïta­t amb una segona temporada que es diria En el nombre de Rocío ,ien què aquesta vegada aclariria interrogan­ts sobre la poca relació que manté amb els seus oncles Amador i Gloria Mohedano, els seus germans Gloria Camila i José Fernando i el torero Ortega Cano, exmarit de Jurado.

Tots ells surten assenyalat­s de cara a l’emissió d’aquest altre lliurament per al qual fa mesos que s’escalfen motors embolicant la troca amb l’existència d’un suposat diari escrit per Rocío Jurado i en què alguns dels protagonis­tes abans citats no sortirien precisamen­t ben parats. Carrasco va ser dimecres a Sálvame, programa per al qual ara treballa després de l’emissió del seu documental, i va matisar que el que tenia eren unes “reflexions” de la seva mare (no un diari), i que aquest no era el document més important que havia trobat després de la seva mort.

L’existència d’aquests escrits i l’ús que se’n pot fer ha generat un altre debat mediàtic entorn de la figura de Carrasco, que s’ha d’enfrontar ara a un nou escrutini públic, tot i que a plató no va confirmar si finalment revelaria el contingut d’uns documents que té des de fa 15 anys.

“Un diari personal no és una categoria jurídica, forma part de l’obra intel·lectual que deixa

Carrasco assegura que ella té els escrits en poder seu i els podria revelar a la sèrie

Hereva universal.

l’artista morta. La titular dels drets d’explotació de les obres de Rocío Jurado és la seva hereva i és ella qui ha d’autoritzar­ne la publicació o no”, assegura per a aquest diari Marta Insúa, presidenta de la secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’imatge del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Quines conseqüènc­ies pot tenir-ne la publicació? “Si algú considera perjudicat el seu honor per contingut dels escrits, podria reclamar la restitució del seu honor. Aquestes accions tenen un èxit incert, dependrà del contingut, de la seva veracitat i

Batalla familiar.

 ?? EFE ??
EFE
 ??  ?? Carrasco està legalment autoritzad­a per fer públics els documents de la seva mare que ella cregui oportuns.
A la segona part de la sèrie, Carrasco aborda la relació amb els seus oncles, l’Amador i la Glòria (a la foto amb Jurado)
Carrasco està legalment autoritzad­a per fer públics els documents de la seva mare que ella cregui oportuns. A la segona part de la sèrie, Carrasco aborda la relació amb els seus oncles, l’Amador i la Glòria (a la foto amb Jurado)
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain