La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les excepcions de la Costa Brava

La presència de tres galeries de Barcelona a Fonteta obre un nou camí

- J. PLAYÀ Barcelona

La deslocalit­zació de l’art, un fenomen que ja ha començat en diferents països, també apunta tímidament al nostre. La inauguraci­ó amb magnificèn­cia de la galeria de Hauser & Wirth a Menorca ha tingut una rèplica, més reduïda i local, en l’obertura a Fonteta (Baix Empordà) d’un espai expositiu que uneix Joan Prats, NoguerasBl­anchard i Bombon Projects.

Entre el 19 de juny i el 26 de setembre, un vell casalot situat a dos quilòmetre­s de la Bisbal ha acollit dues col·lectives: Parar la fresca i Estar a la lluna, títols amb reminiscèn­cies planianes. A la segona, oberta el 7 d’agost, es presenten obres de Mari Eastman, Joana Escoval, Alicia Kopf, Jordi Mitjà, Perejaume, Joan Ponç, Julião Sarmento, Teresa Solar, Antoni Tàpies, Aldo Urbano, Juan Uslé i Richard Wentworth. finals de setembre. Ara, a la sala petita, hi exposa Jordi Alcaraz.

En un estiu en què encara es nota el poc pes dels turistes a la Costa Brava i sense grans projectes expositius als museus, destaca la celebració el cap de setmana del 4 i 5 de setembre del Missonny Art Festival, a Gualta (Baix Empordà), que aplegarà 38 artistes emergents al costat de músics i djs. El promotor, Sonny Kirchner, llança una proposta multisenso­rial amb artistes de diferents tendències com Sarah Main (que farà un mural mà a mà amb la colombiana Juliana Plexxo), Karla de Lara, Pau Escat, Bibiana Domit, Javier Montesol, Natalia Politowa, Alicia Gimeno, Gisela Talita (autora del cartell), Albert Madaula o Aldo Comas. manera una mica caòtica i és llavors quan comença el procés creatiu i m’entossudei­xo a buscar l’equilibri. Construcci­ó i destrucció són dues constants en la meva feina”, confessa Enrique Brinkmann. El 1957 va fer la primera exposició a la seva ciutat natal, Màlaga, i des d’aleshores la seva obra ha arribat a museus com el MoMA, l’Albertina de Viena o el Reina Sofia.

Entre les sorpreses de l’estiu hi ha l’exposició a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Agullana que acull una seixantena de pintors i dibuixants que en diferents èpoques han centrat les seves creacions sobre aquest paisatge. El comissari Enric Tubert ha rescatat noms com Quim Bech de Careda, Claude Lambert, Moreno Jiménez o Robert Eduard Imman, que han viscut a Agullana, com també hi han viscut crítics com Joan Gich o Josep Vallès.

 ?? . ?? Tres galeries de Barcelona s’han unit per obrir un espai d’exposició a Fonteta
. Tres galeries de Barcelona s’han unit per obrir un espai d’exposició a Fonteta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain