La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tuchel, millor tècnic

- C. RUIPÉREZ Barcelona

Altres premiats: Thomas Tuchel (millor entrenador), Mendy (porter), Rúben Dias (defensa), N’Golo Kanté (migcampist­a) i Haland (davanter).

Nou dels 13 futboliste­s que van participar en aquell daltabaix continuen al vestidor. Ara, amb Koeman, amb Laporta i sense l’argentí, el Bayern serà un termòmetre per mesurar l’estat real del nou projecte. Perquè la temporada passada el Barça va tornar a estampar-se en els duels contra els nobles del continent, golejat pel Juventus i eliminat pel PSG.

Tot hauria pogut ser diferent si Essien, exjugador del Chelsea el gol del qual a Stamford Bridge va quedar sepultat pel d’Iniesta el 2009, hagués tret la bola amb la lletra G i no la E al Haliç Congress Center d’Istanbul. El Barça tenia un 50% de possibilit­ats d’anar al grup del Lilla. Però d’un trauma com el 2-8 no se n’escapa tan fàcilment. La Champions no deixa girar full així com així.

“Enfrontar-se al Bayern sempre és difícil, però jo sempre penso en el present i miro cap endavant. Estem treballant per completar la plantilla amb una barreja de joventut i experiènci­a. Estem convençuts que amb aquesta plantilla arribarem lluny”, va assegurar el vicepresid­ent esportiu, Rafael Yuste. Als bavaresos ja no els entrena Flick, sinó Nagelsmann –un dels tècnics que li agradaven a Laporta a la campanya electoral–, i han perdut Alaba, Boateng, Perisic, Thiago i Coutinho, autor de dos gols aquella nit negra. Així i tot, són favorits per a la primera plaça.

Però el Barcelona no només se les haurà de veure amb el botxí. També visitarà l’escenari. El Benfica, equip que va dirigir Koeman

Messi i el PSG es creuen amb el City, l’Atlètic jugarà contra tres campions i el Madrid somriu amb el Sheriff

en la 2005-2006, posarà car el bitllet a vuitens de final als barcelonis­tes. A Da Luz va guanyar el 2012 amb gols de Cesc i Alexis. A més de Lisboa, haurà de visitar l’Olímpic de Kíev per jugar contra el Dinamo, a qui va derrotar dues vegades al novembre.

Si el Barça és en un laberint, tampoc Messi no tindrà un camí senzill en la primera Champions amb el PSG, ja que s’haurà d’enfrontar al City de Guardiola i al Leipzig. Cap no sap què és guanyar el trofeu. Al contrari del que passa amb els rivals de l’Atlètic, que es jugarà el passi amb el Liverpool (6 Copes d’Europa), el Porto (2) i el Milan (7).

Una vegada més l’únic que va somriure en el sorteig va ser el Madrid, enquadrat, a més de l’Inter –a qui ja va superar en la 2020-2021–, en l’únic grup amb dos equips procedents de la prèvia: el Xakhtar i el Sheriff de Tiraspol, el debutant, la ventafocs. Ni haver encapçalat la Superlliga sembla que tanca el proverbial idil·li dels blancs amb la competició.c

La conversa entre Ronald Koeman i Luis Enrique va ser profitosa. Tots dos van pensar que el millor per a Pedri era descansar després d’haver encadenat 74 partits des del 3 de setembre del 2020. Vint d’aquests matxs van ser amb la selecció espanyola: absoluta, olímpica o sub 21.

L’entrenador del Barcelona va donar vacances al migcampist­a canari, de 18 anys, després de San Mamés i no hi serà diumenge contra el Getafe. De la mateixa manera, el selecciona­dor tampoc no el va citar per jugar contra Suècia (2/IX), Geòrgia (5/IX) i Kosovo (8/IX), per bé que es tracta de matxs de classifica­ció per al Mundial de Qatar de 2022.

Pedri tindrà una merescuda treva, com també Pau Torres, Olmo i Oyarzabal. No serà el cas del seu company al Barça Eric Garcia. El defensa, que també va enllaçar Eurocopa i Jocs Olímpics, considera que no necessita parar, ja que va jugar poc la temporada passada al City. L’altre que va encadenar l’Euro i Tòquio i que figura a la llista és el porter Unai Simón, que no ha jugat les dues primeres jornades de Lliga amb l’Athletic.

Les sorpreses de la llista són Abel Ruiz, Pablo Fornals i Carlos Soler. Al tècnic asturià li van preguntar pel desig de Guardiola de provar en el futbol de seleccions quan deixi el City: “Tant de bo fos selecciona­dor d’Espanya. M’encantaria. No crec que Espanya pogués tenir un selecciona­dor millor”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain