La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un danès sortit del forn

Victòria de Magnus Cort Nielsen en la calor asfixiant de Còrdova després d’una etapa de transició; el noruec Eiking manté el mallot vermell

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Una arribada a Còrdova a l’agost no podia significar res més que calor asfixiant, en una etapa de transició que envoltava la capital andalusa una vegada i una altra fins a desembocar a la meta, on es va imposar el danès Magnus Cort Nielsen, de l’Education First. La seva segona victòria aquest any, després de l’obtinguda dies enrere a Cullera, i dotzena etapa de la Vuelta sense cap triomf parcial d’un ciclista espanyol.

Magnus Cort va sortir del forn cordovès com a triomfador, davant de Bagioli, Matthews i Trentin i, sobretot, superant les temperatur­es entorn dels 40 graus que van convertir la jornada en una prova de resistènci­a.

Magnus Cort Nielsen, de 28 anys, ja té sis etapes en les grans (5 a la Vuelta, una al Tour) i això són tantes com Bjarne Riis, un detall que no passa inadvertit a Dinamarca, on ahir feien broma tot dient-li Cortdoba en la retransmis­sió televisiva. Els seus pròxims objectius són el Mundial de ciclisme –on espera aconseguir els galons de capità de la seva selecció– i obtenir una etapa del Giro, per arrodonir el triplet. Sense oblidar, per descomptat, que el Tour del 2022 arrenca de Copenhague­n.

Domini danès a Còrdova i liderat, encara que sigui de palla, d’un noruec, Odd Christian Eiking, de l’Intermarch­é, que va fent, en espera que l’alta muntanya faci tornar Roglic a la posició de domini.

La calor i les caigudes van marcar els quilòmetre­s des de la sortida a Jaén, especialme­nt un primer incident que va desembocar en l’abandoname­nt de l’austríac Tobias Bayer (Alpecin), i una segona caiguda potser inexplicab­le en què va sortir disparat de la carretera Primoz Roglic. L’eslovè va poder reintegrar-se sense excessives complicaci­ons a la batalla, però també van patir Adam Yates (Ineos) i el seu coéquipier Van Baarle, i a més va aparèixer amb el culotte estripat el portuguès Oliveira, del Movistar.

“He intentat reservar forces a la primera part de l’etapa i al final. Quan s’ha reduït el grup hem vist que hi havia opcions”, va explicar el guanyador del dia. Magnus Cort també va detallar que sabia que al final hi havia gent ràpida com Matthews o Trentin, “però volia provar-ho”. El va llançar Jens Keukeleire i va rematar amb dificultat, però va guanyar. “Cada vegada em coneix més gent a Espanya”, va destacar el danès de l’Education First, “i fins i tot em reconeixen i em criden pel meu nom en la ruta”.

Entre els últims que van provar sort hi va haver el belga Van Gils, del Lotto, però després es va formar un quartet amb Bardet, Sergio Henao, Ciccone i l’australià Jay Vine. Van coronar l’alt previ a meta amb gairebé mig minut de renda, però a 3 quilòmetre­s ja només tenien 12 segons i poc abans del triangle vermell estaven neutralitz­ats. Es va llançar l’esprint, treballat a fons pel Bike Exchange i l’UAE Emirates... fins que va aparèixer l’Education First i Magnus Cort Nielsen es va emportar el premi.c

Primoz Roglic torna a caure, sense conseqüènc­ies, i ja espera l’alta muntanya

 ?? JORGE GUERRERO / AFP ?? Magnus Cort Nielsen crida la seva victòria a la meta de Còrdova
JORGE GUERRERO / AFP Magnus Cort Nielsen crida la seva victòria a la meta de Còrdova

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain