La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els usuaris de la plataforma Imagin creixen el 20% en un any, fins als 3,1 milions

-

La plataforma de serveis digitals Imagin, impulsada per CaixaBank, ha crescut un 20% en usuaris l’últim any després de reorientar­se a una comunitat digital, al sumar 500.000 fins a un total de 3,1 milions, va informar ahir. Imagin es consolida com a líder entre neobancs i fintechs , amb una quota d’usuaris actius del 15,2%, que han disparat els pagaments mòbils un 400%, realitzant 4,2 milions de transaccio­ns bizums mensuals. Madrid (32%) i Catalunya (29%) és des d’on més es connecten els usuaris, sent una persona de 26 anys el perfil de client habitual. / Redacció

sinó aquell que provoca aquesta situació.

Per què va decidir tornar al Senegal?

La meva feina es necessita més allà que aquí. Tenia una responsabi­litat: havia viscut un fals somni i l’havia de crear a casa. Havia d’ajudar tots aquells joves que hi ha a Europa que no han trobat el seu somni a retornar a casa a emprendre.

Com ho ha fet?

Amb el projecte Yakaar de la Fundació Provitas els donem una beca perquè es formin a Catalunya i els acompanyem dos anys al Senegal perquè engeguin el seu projecte.

Va crear Hahatay, somriures de Gandiol. Els joves han acabat la universita­t i no tenen feina, així que els dono l’oportunita­t d’accedir a una formació pràctica i remunerada perquè capgirin la seva vida.

Però si són universita­ris.

La universita­t no dona la formació que necessita el país. Formem en bioconstru­cció, sobretot dones, per solucionar un problema de gènere, i també un problema de salut, perquè fem servir terra i bales de palla; i per descomptat d’ocupació juvenil.

Molt interessan­t.

Hem creat en alguns pobles centres culturals per projectar plans de futur, una ràdio comunitàri­a i una productora audiovisua­l.

Què més?

Hem construït sis escoles infantils, cases de formació de negocis per a dones, un hort granja. Estem creant un hospital i tenim un projecte de reciclatge de plàstic.

I obtenen beneficis?

Fem aletes per a planxes de surf que venem per tot el món. Formem soldadors, artesans, i fem cada any una trobada entre joves emprenedor­s bascos, canaris i senegaleso­s que creen equips mixtos empresaria­ls en els quals els acompanyem. És superimpor­tant que els joves del món es coneguin.

Què enyorava del Senegal?

La meva mare. Si poguéssim viure amb dignitat a casa nostra! Però per a això Europa ha de renunciar a moltes coses.

Què val la pena a la vida?

Omplir el temps, que és el més sagrat, de coses útils i reconèixer-se en els altres. Hem de viure en comunitat i no en ciutats on viure sigui una pirueta surrealist­a. Viure ha de ser elemental. Al Senegal estan creant urbanitzac­ions modernes de ciment.

Vaja.

L’avarícia i el lucre són els enemics. Tant de bo puguem continuar acariciant la terra amb els nostres peus; una manera de viure més respectuos­a. L’Àfrica ha estat col·laborant amb la humanitat amb menys cotxes, carreteres i indústries que contaminen, i això ha de seguir. Hem de ser exemple per a Europa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain