La Vanguardia (Català-1ª edició)

Adéu a Maria de Liechteins­tein

La reina Sofia va assistir al funeral celebrat ahir a Vaduz

- REDACCIÓN Barcelona

El principat de Liechstens­tein va acomiadar ahir la princesa Maria, de 81 anys, que va morir dissabte passat, tres dies després d’haver tingut un infart cerebral. Al cap de set dies de dol oficial, l’esposa del príncep Hans-Adam, sobirà del petit principat, va rebre un últim adéu amb honors, per ser la consort del cap de l’Estat i altesa reial.

Des de dimarts les restes de la princesa eren vetllades al palau reial pel seu marit, els seus fills, nets i altres familiars. Maria va morir en una clínica a Grabs (Suïssa), on va ser ingressada d’urgència després de patir el vessament. I dijous, el fèretre es va instal·lar a la catedral, per que els ciutadans poguessin donar-li l’últim adéu.

El sepeli, celebrat les dues de la tarda d’ahir, a la catedral de Vaduz va ser retransmès a través de la televisió pública del país. Per raons de seguretat, el govern de Liechtenst­ein havia decidit no fer pública la llista de les personalit­ats que havien d’assistir al funeral, però la Casa reial espanyola va anunciar divendres l’assistènci­a de la reina Sofia.

En la cerimònia alguns dels nets de la princesa van ser els encarregat­s de les lectures

La cerimònia ha estat austera i ha estat marcada per les limitacion­s de la pandèmia del coronaviru­s, però no ha estat exempta d’emoció per dir adéu a una dona molt estimada i que sempre va destacar per la seva gran discreció. Els seus quatre fills (Alois, Maximilià, Constantí i Tatiana) i els seus 15 nets estaven asseguts als primers bancs, de rigorós dol i visiblemen­t afectats. Especialme­nt alguns dels nets que van llegir algunes lectures en honor de la seva àvia.

El fèretre de la princesa estava embolicat amb la bandera bicolor (vermell i groc) de la Casa liechtenst­einesa. Després d’hora i mitja de cerimònia, el fèretre va ser tret de la catedral a collibè del cos de bombers, cap a la seva destinació final, la cripta.c

 ?? INSTAGRAM. ??
INSTAGRAM.
 ?? LANDESKANA­L.LI ?? El fèretre estava cobert per la bandera bicolor de la casa reial
LANDESKANA­L.LI El fèretre estava cobert per la bandera bicolor de la casa reial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain